După ce Iohannis a vorbit de toleranță zero în privința plagiatului, Cîmpeanu a încercat să-și justifice demisia

Sorin Cîmpeanu și-a motivat, luni, demisia din funcția de ministru al Educației, el susținând că era necesar să facă asta „pentru a nu periclita reforma în educație”. Declarația sa vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a vorbit de toleranță zero în privința plagiatului, acuzații care i s-au adus și lui Cîmpeanu. Volume 100%  

„Am considerat că această demisie e necesară pentru a nu periclita reforma în educație. Am considerat în acest fel că această demisie va permite o discuție atât de importantă precum cea necesară promovării legilor educației în România Educată. Îmi exprim convingerea că în acest fel, nu prin propria demisie nedreaptă, nedreaptă, generată de către cei care înțeleg mult prea puțin specificul învățământului superior, în acest fel voi putea să susțin adoptarea legilor România Educată și implementarea lor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

O Românie educată va trebui să fie o Românie corectă, fără nicio excepție, de aceea este nevoie de toleranță zero în privința plagiatului, a declarat Klaus Iohannis la ceremonia de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.

Președintele a adăugat că noile legi ale educației trebuie să includă prevederi explicite cu privire la „prevenirea și sancționarea acestui fenomen toxic al mediului educațional”.  Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației joi seară, în urma acuzațiilor de plagiat al unor cursuri universitare.  

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed