x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(14) "moneyamppeople"

EXCLUSIV/După șase luni fără evenimente publice, sectorul 5 organizează prima mare paranghelie gratuită! 3 Sud Est dă tonul

După 6 luni fără niciun eveniment muzical de anvergură în România, în buna sa tradiție, sectorul 5 al Capitalei dă tonul! Organizează prima mare paranghelie gratuită post pandemică.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.09.2020, 12:29

”Zilele sectorului 5”, o sărbătoare care are un trecut controversat și hulit, mai ales după ce s-a aflat că, în urmă cu doi ani, s-au ”tocat” 700.000 euro pentru acest eveniment,  vor avea loc în 2020 într-o singură zi,  vineri, 18 septembrie, ora 18.00, platoul Universității Naționale de Apărare ”Carol I”.

Subintitulat ”Retro 2020”, în cadrul spectacolului vor cânta 3 Sud Est, dar și două formații desființate de mai mult de zece ani, dar reactivate de dragul evenimentului și nostalgiei fanilor. Este vorba de Body& Soul și Class, una din primele formații de muzică dance din România.

În contextual în care România încă se confruntă cu sute de cazuri de COVID-19 zilnic, în Sectorul 5, totul e cu veselie și se așteaptă mult public la evenimentul public gratuit, primul după atât de mult timp.

în 2018, ”Zilele sectorului 5” au stârnit indignarea întregii țări. Concertul public a avut buget de 700.000 euro. 

La ediția din 2018 a ”Zilelor sectorului 5”, au ieșit la iveală cheltuieli aberante și colosale pentru eveniment. Doar o pagină de Facebook dedicată evenimentului și promovarea plătită, au fost servicii evaluate la 8000 euro, 11.000 euro a primit doar Dan Bittman pentru a prezenta evenimentul și alți 11.000 trupa sa, Holograf, pentru un recital.

Trupa Holograf a fost târâtă în acest scandal cu bani publici. Și-a anulat și spectacolul aniversar!

După dezvăluirile despre laudele contracost aduse de Dan Bittman primarului sectorului 5, trupa Holograf a încercat să își spele imaginea anunțând că donează banii unei fundații pentru construirea unui spital pentru copiii bolnavi de cancer. Însă, dat fiind faptul că trupa și Dan Bittman au intrat într-un scandal pe bani publici, fundația respectivă a refuzat donația recomandându-le muzicienilor să întoarcă banii la sectorul 5, de unde au fost primiți, unde activează mai multe ONG uri care se ocupă de copiii defavorizați. Holograf a renunțat și la spectacolul aniversar din cauza scandalului în care s-a trezit trupa