x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(16) "instant-articles"

După Scoția, încă o țară scoasă FORȚAT din UE vrea să se rupă de Regatul Unit

Brexitul a schimbat datele cu privire la unificarea insulei Irlanda, a declarat lidera partidului naţionalist irlandez Sinn Finn, estimând că un referendum ar putea avea loc în termen de trei ani în Republica Irlanda, transmite AFP.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.02.2020, 14:23

“Nu este un simplu eveniment. Este ceva care a schimbat datele”, a declarat Mary Lou McDonald pentru cotidianul britanic The Times. Ea a adăugat că Republica Irlanda ar trebui “să înceapă să pregătească” un referendum privind unificarea insulei şi că Londra “ar trebui să se pregătească şi ea”, scrie Agerpres.

Acest referendum ar putea avea loc pe teritoriul irlandez în următorii cinci ani, dar “s-ar putea face de asemenea în trei ani”, a adăugat lidera Sinn Fein.

Partidul său, care s-a plasat pe poziţia a doua, după Fianna Fail, la legislativele din 8 februarie, dar care a câştigat votul popular, militează pentru unificarea Republicii Irlanda şi provinciei britanice Irlanda de Nord, separate după ce Republica şi-a obţinut independenţa faţă de Regatul Unit în 1921.