x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

DUREREA singurului PROTESTATAR de la mitingul PSD de la Craiova

O singură persoană a protestat la marele miting PSD de la Craiova.

Author: Mihai Voican | Sursa: REPUBLICA | Publicat: 14.04.2019, 10:24

La mitingul PSD de la Craiova, printre miile de susținători veniți să îl aclame pe Liviu Dragnea, s-a aflat un bărbat care a ținut tăcut, deasupra capului, un carton cu un mesaj complet diferit de lozincile scandate asurzitor: „În spitalul nr.1 Craiova copiii bolnavi de cancer nu au medicamente”. După ce mai-marii PSD au plecat de pe scenă, iar oamenii din mulțime s-au dus la ale lor, o jurnalistă din presa locală, de la Jurnalul Olteniei, l-a fotografiat și a stat de vorbă cu omul care, ignorat de toți, a rămas neclintit să susțină cauza copiilor bolnavi de cancer din Craiova.

 

O altă jurnalistă, Elena Stancu, a povestit despre bărbatul din imagine – Costel Bencea, un român cu cetățenie portugheză care s-a întors în țară, a devenit voluntar la Oncopediatrie Craiova și Magic Camp și cumpără lenjerii de pat și citostatice, astfel încât copiii cu afecțiuni oncologice să aibă șansa la un tratament decent. Acum ceva vreme, Elena Stancu a scris despre el în Teleleu și aici, iar sâmbătă a scris din nou pe pagina sa de Facebook.

 

„Cea mai importantă știre de la mitingul PSD de ieri de la Craiova nu este ce-a zis Dragnea. Ci faptul că omul acesta, Costel, care e cetățean portughez, s-a întors în România și face voluntariat la secția de Oncopediatrie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. El cumpără lenjerii de pat și citostatice, pentru că, DEȘI MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A PROMIS DE MULTE ORI CĂ REZOLVĂ CRIZA DE CITOSTATICE DIN CRAIOVA, ÎN CONTINUARE SECȚIA DE ONCOPEDIATRIE NU ARE MEDICAMENTE, IAR ONCOPEDIATRUL FACE ROST DE CITOSTATICE CU AJUTORUL CETĂȚENILOR DE RÂND. Ieri, Costel a venit la mitingul PSD cu pancarta aceasta. Nu l-a băgat nimeni în seamă. Costel n-a devenit o știre”, a arătat Elena Stancu.

 

Articolul integral pe REPUBLICA