x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(16) "instant-articles"

DW: O nouă pesedizare a PSD

PSD și-a dorit dintotdeauna să racoleze intelectuali, dar, cu puține excepții, nu a reușit. Nu vorbim de acei intelectuali de mucava cu care defilează pentru românii fără discernămînt.

Autor: Mihai Voican | Sursa: DW | Publicat: 06.11.2020, 9:46

Medicul Alexandru Rafila, președintele OMS pentru România, cu o carte de vizită impresionantă în domeniul sănătății și unul dintre cei mai mediatizați specialiști de la începutul pandemiei, a intrigat o parte însemnată a opiniei publice în momentul în care și-a depus adeziunea (oficial) la PSD. Din acel moment, cea mai mare parte a mass-media a început să-l ocolească și în același timp să-i scormonească trecutul, făcînd public faptul că tatăl său a fost șeful Securității din Arad în timpul colectivizării. Pentru trecutul condamnabil al tatălui, Rafila fiul, proaspătul membru al PSD, a fost pus la zid. Ceea ce nu este corect.

 

Alegerile vor fi organizate în condiții speciale. Iohannis: Așa fac națiunile puternice

 

Copiii nu răspund de faptele părinților, oricît de blamabile ar fi acestea. Doar dacă, în cunoștință de cauză, profită de pe urma trecutului pătat al părinților în așa fel încît cariera lor să deraieze în carierism. De ce nu a ales Alexandru Rafila să se înscrie, de pildă, în PNL? Poate că nu a fost chemat de Ludovic Orban. Sau poate că ministrului Sănătății Nelu Tătaru îi este teamă să nu îi ocupe fotoliul de la Palatul Victoria.

 

Orban: Vor fi introduse declarațiile pe proprie răspundere. Iată ce va rămâne deschis după ora 21:00

 

 

Alexandru Rafila e cap de listă pentru alegerile parlamentare în circumscripția București, la Camera Deputaților. Într-o emisiune la Digi24, medicul Rafila afirma degajat, fără a-i clipi o geană, că „ar trebui să avem cu toții o discuție […] care să explice de ce noul partid social-democrat are o abordare care vrea să șteargă niște răni sau niște pete ale trecutului și vrea să se plaseze într-o zonă de frecventabilitate și de încredere pentru public.“

În aceeași emisiune, prof. dr. Alexandru Rafila a apelat la intelectuali, în special la tehnicieni, să se alăture „noului partid social-democrat.“ Iată cum o personalitate a medicinei învață din mers demagogia. Faptul că Șerban Nicolae, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Viorica Dăncilă și încă o duzină de farisei ai PSD au fost trași pe linie moartă înseamnă, pentru persoana în discuție, că partidul-stat și-a lăsat năravul în seama trecutului. Și pentru Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș“, candidat și el din partea PSD pentru Senat, pe poziția a doua după Gabriela Firea, convingerea e aceeași.

 

Articolul integral pe DW