x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(8) "sanatate"

„E atât de îndoctrinată ȘPAGA în medicină, că dacă medicul refuză pacientul crede că moare“

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a vorbit într-o conferinţă de presă despre posibilităţile existente de a eradica şpaga din spitalele româneşti.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.03.2019, 19:03

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, crede că primul pas în eradicarea şpăgii din spitale trebuie făcut chiar de către pacienţi, care ar trebui să nu mai fugă după medici cu plicuri cu bani, mai ales după cei tineri care nu ştiu să ia. Managerul unităţii medicale spune că a surprins chiar el pe coridoarele spitalului pacienţi care urmăreau medici cu plicurile cu bani în mână, punându-i astfel în situaţii jenante.

 

„Atâta este de îndoctrinată şpaga asta, încât dacă medicul refuză, pacientul crede că moare şi că e foarte grav bolnav. Domnilor nu se întâmplă treaba asta, vă face bine la fel. De multe ori, generaţia asta de medici tineri care nu ştiu să ia, îi puneţi în nişte situaţii jenante să tot fugiţi cu plicul după ei. Eu am văzut situaţii din astea pe coridoare. Daţi-le pace! Nu îi învăţaţi! Trebuie să înţeleagă populaţia. E jenant”, a transmis Gabriel Lazany, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Potrivit şefului spitalului, condiţionarea actului medical nu este normală şi ar trebui sancţionată imediat. „Nu este normal ca un medic să condiţioneze actul medical de daune şi foloase, mai ales că acum salariile sunt interesante în zona medicală”, a completat Gabriel Lazany.

 

Citeste mai mult: adev.ro/pnwgic