x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(5) "banci"

E LEGE: Milioane de români își pot deschide conturi GRATIS. Comisioane ZERO!

O lege adoptată la finalul lui 2017 și intrată în vigoare pe 27 ianuarie anul acesta permite persoanelor care nu dețin un cont bancar să își deschidă unul în condiții perferențiale. Mai mult, aceia care încasează mai puțin de 60% din venitul mediu brut (adică sub 2.500 de lei), vor putea face și tranzacții gratuite în orice țară a Uniunii Europene.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.04.2018, 7:56

De la finalul lunii ianuarie, toate băncile din România sunt obligate să ofere unei anumite categorii de clienți posibilitatea de a își deschide conturi în condiții preferențiale.

Legea nr. 258/2017, care transpune în legislația românească prevederile Directivei Europene 92/2014, introduce noțiunile de „cont de bază“ și „consumator vulnerabil“.

În esență, legea oferă persoanelor care nu au cont bancar și celor care obțin venituri sub un anumit nivel să își deschidă un cont și să poată face tranzacții în condiții preferențiale.

Întreaga filozofie a Directivei 92 este, de altfel, tocmai aceea de a stimula incluziunea financiară, adică de a oferi persoanelor cu venituri mici sau cunoștiințe economice reduse posibilitatea de a accesa produse bancare esențiale în lumea de astăzi.

În primul rând, persoanele care nu au un cont bancar sau care își închid conturile bancare pe care le dețin vor avea posibilitatea să acceseze, în condiții speciale, un cont cu servicii de bază.

 

mai multe, pe capital.ro.