AcasăEconomieCompaniiE oficial. Canadienii aduc chinezi la Cernavodă

E oficial. Canadienii aduc chinezi la Cernavodă

La centrala de la Cernavodă funcționează deja două reactoare nucleare de tip CANDU 6 care au intrat în funcțiune în 1996 și 2007. Împreună, aceste două reactoare asigură aproximativ 20% din producția de energie electrică a României.

 

Acordul semnat joi vine ca urmare a unei scrisori de intenție semnată de firma mamă a CNPEC, grupul China General Nuclear Power Group, și Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN) în luna noiembrie 2013 pentru investiții în dezvoltare a două noi reactoare la centrala de la Cernavodă.

 

‘Candu Energy este încântat să colaboreze cu CNPEC pentru satisfacerea necesităților României în domeniul energiei nucleare’, a declarat președintele director general de la Candu Energy, Preston Swafford. ‘Acordul adâncește legăturile puternice pe care le avem cu industriile nucleare din România și China în condițiile în care în ambele țări funcționează reactoare Candu de peste un deceniu’ a adăugat Preston Swafford.

 

La începutul acestei luni, ministrul Economiei, Constantin Niță, declara că România speră să ajungă la un acord cu firma China General Nuclear Power Holding Corp. cu privire la construcția a două noi reactoare la centrala nucleară de la Cernavodă, cel mai târziu până în primăvara lui 2015.

 

Ministrul Economiei a precizat că România este hotărâtă să continue cu planurile vizând construcția de noi reactoare la centrala de la Cernavodă în ideea de a echilibra producția de energie pe fondul creșterii rapide a producției de energie din surse regenerabile.

 

România s-a adresat investitorilor chinezi pentru modernizarea sistemului său energetic după ce companii precum ArcelorMittal și Enel s-au retras din proiectul construirii reactoarelor 3 și 4.

 

 

 

Ultimele Articole