x


  • EUR
    4.7354
    USD
    4.2876
string(16) "instant-articles"

Ea îl va înlocui pe MUGUR ISĂRESCU. Este soția unui strateg al PSD

Soția unuia dintre strategii programului economic al PSD este favorită la preluarea funcției de guverantor al BNR, după retragerea lui Mugur Isărescu.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 21.03.2019, 12:11

 

Surse din mediul bancar afirmă că Aura Socol, soţia unuia din strategii PSD, Cristian Socol, este favorită în cursa pentru postul de guvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), în locul actualului guvernator, Mugur Isărescu. Aura Socol este profesor la Academia de Studii Economice, membru în Comisia care a elaborat planul naţional de aderare a României la moneda unică europeană şi membră în Consiliul de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

 

Dacă în urmă cu ceva timp numele Aurei Socol era doar vehiculat ca fiind una dintre propunerile din interiorul partidului de guvernământ pentru posibila înlocuire a guveratorului BNR, Mugur Isărescu, la ora actuală numele ei apare cap de listă pentru înlocuirile care vor avea loc în Consiliul de Administraţie al BNR în luna iunie 2019, dacă se respectă data la care au fost validaţi în Parlament membrii CA al BNR, potrivit mai multor surse din mediul financiar bancar. Tot surse din mediul bancar susţin însă că guvernatorul Mugur Isărescu va rămâne la şefia Băncii Centrale până în toamnă, după care se va retrage.

 

După repetate atacuri la adresa guvernatorului BNR, care a intrat în al 29-lea an de când deţine această poziţie, iată că a început şi redactarea listelor pentru această funcţie. Lucian Isar, Darius Vâlcov, Florin Georgescu şi chiar Liviu Voinea au fost nominalizaţi în câteva rânduri ca posibili înlocuitori ai guvernatorului BNR. La această oră, numele profesorului Aura Socol este cel mai vehiculat pentru cazul în care Mugur Isărescu va fi într-adevăr înlocuit.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET