EDF ar vrea să investească în sectorul energetic românesc

0
EDF ar vrea să investească în sectorul energetic românesc

Cel mai mare producător de electicitate din Franţa, Electricite de France, este interesată de investiţii în sectorul energetic din România, a declarat directorul de dezvoltare al EDF pentru Europa de Sud-Est, Serge Bouvier.

Compania franceză este interesată în special de investiţia într-o termocentrală pe lignit precum şi de achiziţia unei hidrocentrale mari. De asemenea, EDF ar putea intra pe piaţă de electricitate prin EDF Trading.  “Luăm în considerare deschiderea unei subsidiare precum şi intrarea noastră pe piaţa de electricitate prin EDF Trading”, a spus Serge Bouvier. Acesta a mai adăugat că EDF intenţionează să devină unul dintre principalii jucători din regiunea de Sud-Est a Europei.

Bouvier a mai declarat că începând din 2007 compania caută proiecte sustenabile în care să investească în România din domeniul energiei regenereabile, hidro sau termoelectrice. Reprezentantul companiei nu a precizat însă dacă EDF ar fi interesată să participe la proiectul de construcţie a celei de-a doua centrale nucleare în România.

Sursa: NewsIn