Educația financiară, cea mai importantă în timpul pandemiei

Marian Siminică, directorul executiv al Institutului de Studii Financiare (ISF), a explicat în cadrul dezbaterii organizate pentru a marca debutul „Global Money Week” că pandemia demonstrează cât de importantă este educația financiară. De asemenea, acesta a arătat și de ce, pe lângă efectele groaznice ale crizei sanitare, putem să identificăm și câteva oportunități pe care România le-a fructificat, cum ar fi accelerarea procesului de digitalizare.

„O oportunitate vine din segmentul digitalizării. Suntem într-un proces de digitalizare a întregii societăți, de aceea se pune în discuție și digitalizarea educației financiare. Sunt multiple avantaje și cred că digitalizând evenimentele de educație financiară avem posibilitatea să extindem foarte mult sfera de cuprindere, să ajungem la un grup țintă cât mai numeros”, a explicat directorul executiv al Institutului de Studii Financiare (ISF).

Rolul educației financiare s-a văzut deja în criză. Astfel, cei care au deprins anumite cunoștințe au reușit să gestioneze mult mai ușor momentele dificile.

“Criza pandemică pe care o traversăm a ridicat o mulțime de provocări pentru fiecare dintre noi. Au fost consecințe financiare asupra bugetului personal pentru foarte multe familii, uneori chiar dramatice. S-a constatat că nivelul cunoștintelor financiare a fost principalul factor care a explicat de ce o parte a populației a fost capabilă să facă  față cu ușurință mai mare, să fie mai rezilientă în perioada pandemică. De aici apare importanța, necesitatea dezvoltarii de programe pentru tineri prin care să dezvoltăm și să cultivăm obiceiuri financiare solide”, a spus oficialul ISF.

Profesor universitar doctor, Marian Siminică este convins că programele de educație financiară au un mare succes în rândul studenților,  iar asta explică și implicarea activă a Institutului de Studii Financiare în această direcție. “Am demarat proiecte de educație financiară, proiecte susținute online cu majoritatea universităților din România. Țin pe aceasta cale să le mulțumesc, pe de o parte, reprezentanților universităților pentru sprijinul pe care l-au oferit – și chiar entuziasmul – pentru a participa la aceste evenimente și, pe de alta parte, sprijinul pe care l-am obținut din partea asociațiilor profesionale din piață – UNSAR, UNSICAR, PRBAR -, companii de asigurări și societăți de investitii, care au desemnat reprezentanți să susțină prelegeri și exemple de bună practică studenților”, a mai spus directorul executiv al Institutului de Studii Financiare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed