Educația inovatoare MindHub reduce decalajul între cerințele industriei IT și pregătirea elevilor în școală pentru piața muncii

0

1. Ați putea să descrieți cu exactitate ce oferă academia de programare și robotică MindHub?

Programul MindHub este creat pentru a ajuta copiii să deprindă abilități valoroase și necesare sectorului IT, nu doar pentru programare și robotică, ci și abilități care le influențează dezvoltarea personală în diferite moduri. Printre acestea se numără abilități precum gândirea logică, găsirea de soluții, gândirea analitică și creativă, lucrul în echipă, comunicarea în limba engleză și multe altele. Avem un curriculum dezvoltat intern, care, printre altele, îi ajută pe copii să învețe limbaje de programare precum Python, JavaScript, HTML și CSS, cum să creeze jocuri și să controleze comportamentul robotului. Academia MindHub oferă tinerei generații o șansă de a explora noi lumi tehnologice și de a face loc unei creșteri viitoare .

Cursurile pentru diferitele grupe de vârstă (6-7, 7-8, 8-9, 10-11, 12-13, 14-15 ani) se concentrează pe dezvoltarea diverselor aspecte ale domeniului IT, astfel încât să poată obține o mai bună perspectivă asupra modului în care funcționează tehnologiile. MindHub se folosește de un program dezvoltat in-house, special conceput pentru a ajuta copiii să-și dezvoltate abilitățile, folosind metode inovatoare de învățare bazată pe proiecte și multe altele.

2. Ce nevoie ați identificat pe piață și care a fost abordarea dvs. pentru a satisface această nevoie?

Ideea de MindHub s-a născut în mod explicit pentru a răspunde nevoii pentru un program actualizat care să ajute copiii să descopere lumea tehnologiei într-un mod inovator. De mult timp am observat că există un decalaj în industrie, iar acest decalaj se reflectă asupra modului în care copiii sunt pregătiți pentru viitoarele locuri de muncă. Am știut imediat că aceasta este o misiune pentru noi – să creăm o comunitate și un loc în care copiii să aibă șansa de a învăța domeniul IT într-un mod care să-i entuziasmeze.

În același timp, ne-am dat seama că trebuie să ne gândim la un mod interesant și inovator de predare și, astfel, am creat un curriculum intern și am implementat învățarea bazată pe proiecte. Întâmpinarea acestei nevoi de educație inovatoare nu a fost o sarcină ușoară, ne-am asumat că va trebui să venim cu o gândire out-of-the-box și așa am și reușit să rezolvăm totul și să construim hub-ul nostru, MindHub, cu succes. În continuare, ne-am dorit ca rețeaua noastră să crească, iar crearea unei francize a fost singura modalitate prin care am considerat că am putea face acest lucru. Astăzi, rețeaua noastră include peste 40 de centre, în 8 țări diferite, și are un impact semnificativ asupra lumii tehnologiei.

3. Care au fost principalele motive pentru care ați decis să vă extindeți în România? Există ceva specific în țara noastră care a ușurat procesul de extindere?

Sinceră să fiu, de la început, pur și simplu am văzut o piață foarte asemănătoare cu cea din Bulgaria, aproape identică. Am ales să ne extindem în România în principal pentru că am recunoscut potențialul acestei piețe. România este bine dezvoltată din punct de vedere tehnologic și știam că reprezintă o mare oportunitate să ne extindem rețeaua de parteneri din țară. România este mai aproape de ceea ce știm în Bulgaria, așa că acest lucru a făcut mai ușor de prognozat riscurile și dezvoltarea. Acum putem trage concluzia, cu bucurie, că aprecierile noastre în acest sens au fost corecte. Succesul din țară este o dovadă clară că, împreună cu partenerii noștri motivați din România, am obținut rezultate remarcabile. Sunt peste 1000 de copii care învață în centrele MindHub din țară, avem mai multe puncte de lucru și continuăm să deschidem altele noi în mod constant.

4. Care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmeze cei care doresc să deschidă o franciză MindHub în România?

Este foarte ușor de obținut o franciză MindHub, iar antreprenorii pot aplica oricând. Avem un proces de selecție care trece prin câteva etape, apoi alegem aplicanții cei mai potriviți pentru a se alătura comunității noastre. Apreciem foarte mult experiența și abilitățile anterioare. Cei care doresc să deschidă o franciză MindHub în România trebuie,mai întâi, să completeze formularul de pe website; apoi, vom programa câteva întâlniri în care ne vom cunoaște în detaliu. După acești pași, echipa noastră va examina cererea și va programa o întâlnire cu unul dintre co-fondatori. Odată obținută aprobarea, se va semna un contract, iar antreprenorii se transformă în parteneri. Și acum, ceea ce a mai rămas este planificarea, trainingul și marea deschidere a centrului! Toți francizorii au două variante – să aibă drepturi pentru un centru sau drepturi pentru un teritoriu unde pot deschide câte centre doresc fără să plătească taxe suplimentare. În funcție de această alegere, pașii pot să fie diferiți, dar vom discuta mai în detaliu aceste aspecte în întâlnirile noastre regulate înainte și după semnarea contractului.

5. Care sunt criteriile de selecție a viitorilor colaboratori (francizori)?

Dorim să păstrăm comunitatea noastră de oameni dedicați care împărtășesc misiunea MindHub și de aceea suntem atenți atunci când ne alegem noii parteneri. Desigur, oricine poate aplica; cu atât mai mult, nu este nevoie de un background IT sau de experiență în managementul francizei, deoarece oferim toată pregătirea necesară în toate domeniile – marketing, management, vânzări, dezvoltare de afaceri, predare, mentorat și multe altele. Dar, așa cum ne susținem partenerii, dorim și să putem avea încredere în ei și, de aceea, trecem prin anumite verificări ale background-ului lor și evaluăm de două ori oamenii cu care suntem pe cale să lucrăm.

6. Care sunt costurile necesare pentru a crea o academie de programare în cadrul francizei MindHub?

După cum am menționat mai sus, există două opțiuni pentru a deține o franciză – drepturi pentru un centru sau drepturi pentru un teritoriu. La prima variantă, taxa inițială este de 8 000 de euro, este necesară o sumă de 3 000 de euro pentru echipament, precum și o taxă lunară de franciză (un procent din cifra de afaceri lunară). Cu a doua opțiune, există o taxă inițială de 15 000 de euro, taxa de echipament este de 5 000 de euro și există din nou o taxă de franciză lunară. În ambele cazuri, francizorii vor avea acces la curriculumul nostru construit intern, multe instrumente pentru studenți și mentori, sisteme dezvoltate, materiale de marketing, strategii și multe altele.

7. Ce fel de sprijin oferiți francizorilor?

Pentru a extinde ceea ce tocmai am împărtășit mai sus, toți partenerii noștri de franciză au acces exclusiv la sistemele, curriculumul și materialele noastre. În plus, oferim instruire aprofundată, know-how în dezvoltarea afacerii, instrucțiuni privind alegerea locului potrivit pentru un centru, management, sfaturi de marketing și publicitate și exemple de campanii de succes și multe altele. După lansarea centrului, vom continua să ne sprijinim partenerii și să oferim o platformă online unificată pentru copii și profesori, toate materialele, cursurile gata făcute și materialele metodologice. De asemenea, organizăm întâlniri bisăptămânale cu partenerii noștri și îi ajutăm în orice mod putem.

8. Cum credeți că ar putea fi afectată afacerea dumneavoastră de prognoza recesiunii și ce măsuri luați pentru a vă pregăti pentru aceasta?

Până acum, nu am găsit un motiv să ne îngrijorăm cu privire la recesiune. Sinceră să fiu, după ce ne-am menținut cu succes afacerea și a prosperat în vremuri de pandemie, ne simțim mai încrezători că vom rămâne puternici. Desigur, încă ținem evidența oricăror provocări cu care ne putem confrunta și muncim din greu pentru a nu le permite să ne afecteze activitatea.

9. Care este cifra de afaceri în acest an și care sunt previziunile pentru anul viitor?

Anul acesta am avut multe evenimente de succes și ne-am crescut comunitatea printr-o varietate de festivaluri, ateliere, programe educaționale, inițiative, premii și nominalizări la concursuri și, desigur, centre nou deschise. Suntem bucuroși că am încheiat încă un an de succes pentru comunitatea MindHub. În ceea ce privește anul acesta, putem spune că suntem concentrați pe extinderea rețelei noastre, astfel încât tot mai mulți tineri să poată explora lumea programării. Lucrăm la deschiderea mai multor centre în România, precum și în Europa de Vest. Entuziasmul nostru stă în creșterea proiectului și abia așteptăm să împărtășim cu voi tot ce pregătim și în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.