AcasăActualitateEl este cel mai sărac președinte de stat din lume. Motivul pentru...

El este cel mai sărac președinte de stat din lume. Motivul pentru care este renumit la nivel mondial

El este cel mai sărac președinte de stat din lume. Motivul pentru care este renumit la nivel mondial. Există și politicieni care au decis să trăiască mai mult decât modest.

Aceasta este și povestea lu Jose Mujica, politicianul care a condus Uruguayul între 2010 și 2015 și care este supranumit „cel mai sărac președinte din lume”.

Fostul președintele al Uruguayului a ales să trăiască la fel ca majoritatea votanților săi. Acesta a refuzat să
locuiască în casa de lux pe care statul o pune la dispoziția președintelui și a preferat ferma soției sale, situată la periferia capitalei (Montevideo), la capătul unui drum de pământ.

Fostul președinte și soția sa, care a fost vicepreședinte al țării între septembrie 2017 și martie 2020 lucrează pământul de unii singuri, crescând flori.

Menționăm că datorită stilului de viață auster și pentru că, pe parcursul mandatului, Mujica dona aproximativ 90% din salariul său lunar, adică echivalentul a 12.000 de dolari organizațiilor caritabile, presa l-a numit „cel mai sărac președinte din lume”.

După efectuarea donațiilor – de care beneficiau oamenii săraci și micii antreprenori – salariul lui Mujica ajungea la aproximativ 770 de dolari, echivalentul salariului mediu din Uruguay.

De ce este intitulat cel mai sărac președinte din lume? În 2010, declarația sa de avere menționa suma de doar 1.800 de dolari, valoarea automobilului Volkswagen Beetle din 1987 pe care Mujica îl conducea.

În 2011, Mujica a adăugat în declarație jumătate din bunurile soției sale – terenuri, tractoare și o casă -, ajungând la 215.000 de dolari. Spre comparație, predecesorul său, Tabare Vasquez, declarase o avere de trei ori mai mare.

Într-un interviu acordat BBC în 2012, Mujica a vorbit despre porecla care i-a fost dată la nivel mondial.

„Mi se spune «cel mai sărac președinte», dar eu nu mă simt sărac. Săraci sunt cei care muncesc doar ca să mențină un stil de viață costisitor și vor tot mai mult”, a afirmat Mujica.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.