AcasăActualitateEl este primul om care a murit într-un accident auto. Când s-a...

El este primul om care a murit într-un accident auto. Când s-a întâmplat asta

El este primul om care a murit într-un accident auto. Când s-a întâmplat asta? Dacă în prezent marea majoritate a accidentelor rutiere mortale sunt cauzate fie de viteză excesivă, fie de consum de alcool, în urmă cu mai bine de 150 de ani, situația era cu totul alta.

Primul om care a murit într-un accident rutier a fost irlandeza Mary Ward, iar tragedia a avut loc în urmă cu 151 de ani.

La acel moment, Mary Ward nici măcar nu se afla la volan, ci stătea pe locul din dreapta al unui automobil experimental nou-nouț. În vârstă de 42 de ani, Mary Ward era un astronom și un entomolog promițător, însă în istorie nu s-a scris prea mult despre realizările sale, ci despre faptul că a fost prima persoană care a murit într-un accident rutier.

Tragedia a avut loc pe 31 august 1869, Mary și soțul ei, căpitanul Henry Ward, călătoreau cu mașina împreună cu cei doi băieți ai lor, Charles și Richard, și tutorele acestora, Richard Biggs.

Nici acum nu este clar cine se afla la volanul vehiculului, o mașină cu aburi experimentală pe care verii lui Mary o construiseră în atelierul familiei, cert este că aceasta circula cu șase kilometri la oră.

În momentul în care șoferul a încercat să ia o curbă strâmtă, mașina s-a zdruncinat, iar Mary, care stătea pe banchetă în partea din față, s-a dezechilibrat și a căzut.

Irish Examiner scrie că doctorul Woods, care locuia în apropiere, a ajuns repede la locul accidentului:

„Am văzut-o pe defunctă la aproape două minute după producerea accidentului. Abia respira. Avea gâtul rupt și mandibula fracturată, îi curgea mult sânge din urechi. A murit la aproximativ un minut după ce am ajuns la ea”, spunea acesta.

Ulterior, pe 1 septembrie 1869 a avut loc o anchetă la Castelul Birr. După ce au ascultat mărturiile doctorului Woods și ale altor martori, membrii juriului au dat verdictul: moarte accidentală.

Drept urmare, mențiunea de pe certificatul de deces al lui Mary Ward a fost „cădere accidentală dintr-o mașină cu motor cu aburi. Moarte subită”, iar vehiculul respectiv a fost dezmembrat.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.