x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(14) "moneyamppeople"

Elena Udrea s-a infectat cu COVID-19! Astăzi era stabilit un nou termen în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

Elena Udrea a aflat că este infectată cu COVID-19 aseară, cu o zi înaintea ultimului termen din procesul în care este judecată de fapte de corupție. Înfățișarea ar fi trebuit să aibă loc la Curtea de Apel București, în acestă dimineață.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.01.2021, 12:01

Fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului la data faptelor, Elena Udrea a primuit rezultatul testului aseară, susține avocatul său, Veronel Rădulescu. Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în 2017 pentru instigate la luare de mită și spălare a banilor. În dosar mai sunt judecate și alte persoane.

La sfârșitul anului trecut, pe 14 decembrie, Curtea de Apel București a mai amânat o dată procesul în care Elena Udrea este acuzată de fapte de corupție  în perioada campaniei electorale din 2009. Atunci, magistrații au stabilit un nou termen pentru astăzi, 8 ianuarie.

La audierile din fața instanței, care au avut loc anul trecut, Elena Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și-a susținut nevinovăția.

EXCLUSIV/ Cătălin Măruță și Andra ridică un bloc de locuințe! Topul vedetelor de televiziune cu investiții de milioane în imobiliare

”Nu mă consider vinovată de comiterea infracțiunilor. Am finanțat personal campania electorală din 2009, alocând sume totalizând peste 300.000 euro. Veniturile personale și ale soțului aferente anului 2009 mi-au permis această finantare. Cred că sunt printre puținii politicieni care au adus bani personal la campania electorală și nu au plecat cu bani acasă în urma lor”, a declarat Udrea la Curtea de Apel București.

Instanța a dat un nou termen pentru 26 ianuarie în respectivul proces în carfe au mai fost trimiși în judecată fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.

Supermodelul Diana Dondoe va deveni mamă. S-a căsătorit în secret cu un actor francez