x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

ELEVII care vor sta acasă încă o săptămână

Există elevi care nu pot merge de astăzi la școală.

Autor: Mihai Voican | Sursa: FANATIK | Publicat: 09.09.2019, 12:38

Clopoțelul sună din nou pe data de 9 septembrie, însă nu pentru toți elevii, deoarece multe școli din țară au amânat începerea noului an școlar cu o săptămână sau chiar două! Motivul este unul pur românesc: școlile unde ar trebui să vină de luni elevii sunt un adevărat șantier.

 

Șantiere se regăsesc și în București, nu doar în țară. Trei grădiniţe din Capitală au amânat cu o săptămână sau două primirea copiilor, pentru că muncitorii care fac reparaţii sunt încă departe să termine treaba. Alţi 1.200 de şcolari din Capitală vor învăţa în trei schimburi, cu şantier la parterul clădirii.

 

La Școala 150 din cartierul Cotroceni, renovarea e gata la primul etaj şi la cel de-al doilea, nu şi la parter. Așadar, 1.200 de şcolari vor învăţa în trei schimburi în loc de două. Șantierul lovește puternic în stidiul elevilor, deoarece orele de clasă s-au scurtat: doar 30 de minute la ciclul primar şi 35 la gimnaziu, cu pauze de 5 minute.

 

Şeful de şantier promite să intre cu echipe de noapte, însă se pare că ideea i-a venit acum, la începutul anului școlar. Mai mult, părinții elevilor nu știau nimic despre șantierul de la școală. „Trei schimburi în loc de două… Nu, nu ştiam”, a declarat un părinte pentru știrileprotv.ro.

 

Articolul integral pe FANATIK