AcasăExterneElon Musk: Morțile de COVID sunt umflate. ”Să fie clar: dacă nu...

Elon Musk: Morțile de COVID sunt umflate. ”Să fie clar: dacă nu fabrici bunuri, nu există bunuri”

Într-o intervenție în emisiunea lui Joe Rogan, cel mai vizionat talk-show din SUA, Elon Musk afirmă că lumea este de o perioadă blocată într-o veritabilă buclă ce trebuie ruptă prin revizuirea numărului de decese atribuite COVID-19, care de fapt este mult mai mic, și reîntoarcerea la activitatea economico-socială normală, care să permită inclusiv sistemelor medicale, în prezent paralizate, să-și reia serviciile către pacienții cu terțe afecțiuni.

Elon Musk, cel care a făcut din Tesla o companie de aproximativ 150 miliarde dolari, a declarat că nu numai că mortalitatea COVID-19 este extrem de scăzută, dar și că numărul deceselor atribuite bolii trebuie revizuit, acesta fiind făcut pe o metodologie îndoielnică. Ceea ce inițial ajungea din Italia, prima țară lovită major de epidemia de coronavirus, la nivel de zvon, Musk a afirmat-o ca pe un fapt notoriu: oamenii despre care se spune că au murit de coronavirus de fapt în majoritate covârșitoare au ca factor de deces alte cauze. El afirmă că se impune o cernere a informațiilor pentru ca pe baze reale populația să se calmeze și să abandoneze strategia „#Stai acasă!”, care are la bază o viziune absurdă asupra economiei.

„A acaparat mințile în lumea întreagă la un nivel care este chiar șocant”, susţine inventatorul de origine sud-africană. El spune că epidemia a fost mai întâi în China, dar a ajuns să se repete aproape identic în SUA. „E ca și când am vedea același film, dar în limba engleză…” Post-factum, miliardarul pune la îndoială reacțiile statelor și asumările privind numărul de victime care au stat la baza acestora. „Cred că rata de mortalitate este mult mai mică decât spune Organizația Mondială a Sănătății; și spun că este mult, mult mai mică.” Pentru cei fără alte probleme de sănătate, probabilitatea de a muri este extrem de scăzută Este punctul în care el pune la îndoială informațiile oficiale cu privire la numărul deceselor și care dau la sfârșitul săptămânii trecute aproximativ 280.000 de morți. „Când te uiți la statisticile privind mortalitatea din punctul de vedere al vârstei și a ceea ce ei desemnează a fi comorbidități, se vede că au condiții de boală preexistente”, spune Musk în intervenția care numai pe YouTube are deja peste 10 milioane de vizualizări. „Dacă ai până la o vârstă cu puțin peste 60 de ani și nu ai probleme de sănătate, probabilitatea de a muri este extrem de scăzută; nu spun că este zero, dar este extrem de scăzută.”

„Să fac lucrurile clare pentru proștii care sunt acolo: dacă nu fabrici bunuri, nu există bunuri!” Dacă mâncarea nu o faci, nu o procesezi, nu o transporți, ea nu va veni pe masă. La fel se întâmplă cu intervențiile dentare sau cu obiectele de imediată folosință. „Nu sunt bunuri! Devii rupt de realitate. Nu poți da bani prin legislație și să rezolvi aceste lucruri. Dacă nu fabrici bunuri, nu există bunuri. Evident!”, spune Musk. „Se golesc magazinele… Mașinăria se oprește…”

Ultimele Articole