AcasăEconomieElon Musk vrea ca Twitter să fie cea mai respectată platformă pentru...

Elon Musk vrea ca Twitter să fie cea mai respectată platformă pentru publicitate

Musk, co-fondatorul Twitter Jack Dorsey şi investitorii în tranzacţie sugeraseră anterior să se îndepărteze de publicitate şi să caute venituri din abonamente şi alte mijloace.

De asemenea, agenţii de publicitate au declarat pentru Reuters că sunt îngrijoraţi de preluare.

“Au existat multe speculaţii despre motivul pentru care am cumpărat Twitter şi despre ce cred despre publicitate. Majoritatea au fost greşite. În principiu, Twitter aspiră să fie cea mai respectată platformă de publicitate din lume, care să îi întărească brandul şi să crească întreprinderea “, a spus Musk într-un tweet de joi.

 Musk a răspuns, de asemenea, ”absolut” la un tweet în care se cerea ca creatorii de top de conţinut de pe Twitter să fie compensaţi în mod similar cu cei de pe alte platforme de social media.

Vânzările de reclame au reprezentat mai mult de 90% din veniturile Twitter în trimestrul doi, iar Reuters a relatat la începutul acestei săptămâni că compania se străduie să-şi păstreze cei mai activi utilizatori, care sunt vitali pentru afacere. Â

Acest lucru subliniază provocarea cu care se confruntă Musk, care a vizitat miercuri sediul Twitter din San Francisco şi a sugerat, de asemenea, că este şeful de top al companiei, actualizându-şi biografia din profil la ”Chief Twit”.

În tweet-urile sale de joi, Musk a mai spus că doreşte ca Twitter să fie ”o piaţă digitală comună, unde o gamă largă de credinţe pot fi dezbătute într-un mod sănătos, fără a se recurge la violenţă”.

Musk, care s-a descris ca fiind un ”absolutist al libertăţii de exprimare”, a declarat în luna mai că va anula interdicţia Twitter împotriva fostului preşedinte al SUA Donald Trump, care a fost eliminat de pe site-ul de microblogging în ianuarie anul trecut, din cauza riscului de a instiga în continuare la violenţă după asaltarea Capitoliului SUA.

Întrebarea despre reprimirea lui Trump pe platforma de socializare a fost văzută ca un test pentru cât de departe va merge Musk cu schimbările, chiar dacă Trump însuşi a spus că nu se va întoarce.

Finalizarea acordului cu Twitter ar marca sfârşitul unei saga de şase luni. Acţiunile companiei vor fi suspendate de la tranzacţionare vineri, a arătat site-ul Bursei de Valori din New York.

 

Ultimele Articole