AcasăEconomieCompaniiElveţienii ne dau zece milioane de franci

Elveţienii ne dau zece milioane de franci

Reprezentanţii Primăriei Arad au anunţat, joi, că investiţii însumând 12,2 milioane de franci elveţieni vor avea loc în sistemul de distribuţie a energiei termice şi în iluminatul public, iar pentru acest proiect a fost obţinută o finanţare de 10,3 milioane de franci elveţieni de la Guvernul Elveţiei, astfel încât contribuţia locală va fi de 15 la sută.

 

Potrivit viceprimarului Bognar Levente, finanţarea a fost aprobată prin Programul de Cooperare Elveţia-România, proiectul din Arad având două componente. Prima componentă presupune modernizări în reţeaua de distribuţie şi transport a energiei termice, urmând ca punctul termic din cartierul Aradul Nou să fie tranformat radical, prin schimbarea totală a instalaţiilor.

 

Potrivit viceprimarului, acest punct trebuie modernizat pentru că se află la cea mai mare distanţă faţă de producătorul de energie termică – CET -, astfel că pierderile din reţea depăşesc 50 la sută, mai ales că o porţiune de câţiva kilometri a reţelei are conducte aeriene. ”În tot oraşul sunt necesare investiţii în reţeaua de termoficare, veche de 40 de ani, pentru că pierderile sunt, în medie, de peste 30 procente”, a declarat Bognar Levente.

 

Cea mai mare parte a sumei alocate proiectului, respectiv 8,5 milioane de franci, va fi pentru acest punct termic şi conductele de legătură.

 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.