AcasăEconomieEmil Boc a solicitat votul parlamentarilor pentru bugetul de stat pe 2009

Emil Boc a solicitat votul parlamentarilor pentru bugetul de stat pe 2009

"Guvernul vine astăzi în faţa dumneavoastră şi vă solicită sprijinul şi votul dumneavoastră pentru a adopta două proiecte de lege extrem de importante pentru ceea ce înseamnă destinul românilor şi relansarea economică a României. Este vorba de proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii privind asigurările sociale de stat. Proiectul de buget pe 2009 răspunde obiectivului pe care Guvernul şi l-a asumat în faţa dumneavoastră şi anume obiectivul de a asigura stabilitatea ţării printr-o guvernare responsabilă în această perioadă dificilă de criză", a declarat Emil Boc, primul ministru al României.

Premierul Emil Boc susţine că volumul cheltuielilor bugetare ale fostului Guvern a ridicat deficitul bugetar în 2008 la 5,3% din PIB, în condiţiile în care anul trecut am avut cea mai bună evoluţie economică de după 1989. Emil Boc a arătat că, în perioada octombrie-decembrie 2008, fostul Guvern a cheltuit 4 miliarde euro, nu pentru investiţii, ci pentru cheltuieli de personal şi achiziţionarea de bunuri şi servicii.

"Dincolo de această criză economică avem implicaţiile acesteia în România se mai adaugă rispa si nepasarea iresponsabila a guvernarii anterioare. Am avut in 2008 poate cea mai mare creştere economică de după 1989. Se pune intrebarea: Ce au făcut foştii guvernanţi cu această creştere economică? Această creştere economică fără precedent ne-a lasat un incredibil deficit bugetar de 5,3%", a mai adăugat Emil Boc.

Proiectul de buget pentru 2009 majorează sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru administraţiile locale de la 13,6 miliarde lei, anul trecut,la 16,6 miliarde lei. Aceste fonduri vor fi ulterior suplimentate, a afirmat premierul Emil Boc. Şedinţa Camerelor reunite ale Parlamentului pentru dezbaterea proiectului de buget pe 2009 a început cu 45 de minute întârziere. Coaliţia a promis că bugetul va fi aprobat în plenul parlamentului până cel tarziu joi.

Ultimele Articole