Emil Boc: România va avea un guvern în următoarele 10 zile (VIDEO)

Bugetul pe 2010 devine deja responsabilitatea noului Guvern, consideră Emil Boc. El crede că un nou executiv ar putea fi instalat la maxim zece zile după ce Curtea Constituţională va valida rezultatul alegerilor prezidenţiale. Boc a argumentat că proiecţia bugetară pe 2010 ar trebui propusă de noul Executiv deoarece acesta va lua măsurile necesare implementării sale. Amânarea vine după ce, pe 6 decembrie, a intrat în vigoare modificarea legislativă care îi permite Executivului interimar să să iniţieze proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internaţionale şi proiectele de buget de stat şi al bugetului asigurărilor sociale de stat.

Adoptarea bugetului până la finalul anului este o condiţie esenţială din acordul cu FMI, care trebuie respectată pentru a primi cea de a treia tranşă de bani de 1,5 miliarde de euro. Referitor la o nouă vizită la Bucureşti din partea oficialilor FMI, Emil Boc a spus că aceştia vor sosi când vom avea parte de stabilitate.

Proiectul de buget pe 2010 a fost construit de actualul cabinet pe un curs valutar mediu de 4,25 lei pentru un euro şi o inflaţie de 3,7%. Deficit bugetar nu trebuie să depăşească de 5,9% din PIB, la finalul anului 2010.

Dacă politicienilor le vine mintea la cap şi cred că românii s-au săturat şi de instabilitate şi de discuţii sterile, atunci imediat după ce Curtea Constituţională va valida scrutinul, în şapte-zece zile vom avea guvern. Cred că e bine să aşteptăm câteva momente să vedem care majoritate îşi asumă acest guvern pentru că bugetul trebuie să însoţit de nişte măsuri care să asigure respectarea celor trecute acolo. Probabil că este o chestiune de zile până ce acest buget va îmbrăca o haină oficială„, a declarat premierul demis Emil Boc.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed