Emil Ghinea, câștigătorul trofeului King of The Hill la Harghita Challenge

King of The Hill

În weekend-ul 28-30 iunie a avut loc cea de-a patra ediție Harghita Challenge, o competiție de viteză în coastă renumită în cadrul campionatului național, scrie săptămânafinanciară.ro. Anul acesta, Emil Ghinea din Mangalia a fost cel care a capturat atenția, doborând un nou record pe traseu cu un timp impresionant de 1 minut și 34,871 secunde. Astfel, campionul edițiilor anterioare, Octavian Ciovică, s-a clasat pe locul doi.

Harghita Challenge s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, din care prima a fost dedicată startului festiv, a doua antrenamentelor și recunoașterilor, iar ultima zi a fost rezervată ultimelor recunoașteri și manșelor de concurs. Spre deosebire de edițiile anterioae, care au fost marcate de ploaie și chiar de ninsoare la prima ediție, anul acesta, căldura toridă, a schimbat dinamica competiției.

Căldura intensă a jucat un rol decisiv în deznodământul competiției. Spre exemplu, în prima maansă de concurs, Ciovică a fost inițial mai rapid, cu șase zecimi de secundă la punctul de măsurare intermediar. Cu toate acestea, pneurile mașinii sale s-au supraîncălzit pe asfaltul fierbinte, pierzând aderența pe secțiunea superioară a traseului, cea mai tehnică zonă de la Harghita Challenge. În același timp, Emil Ghinea, deși mai lent pe partea inferioară a traseului, a reușit să parcurgă partea superioară fără derapaje, obținând astfel un timp cu 1,1 secunde decât rivalul său. Astfel, pentru prima dată după trei ani, titlul de King of the Hill a fost cucerit de altcineva față de Octavian Ciovică, iar trofeul a plecat către Mangalia, adăugându-se la colecția lui Emil Ghinea.

Podiumul a fost completat de Alexandru Pițigoi, care a făcut spectacol la volanului unui Porsche 911 GT3, un concurent fidel al etapei din Harghita, apreciat de spectatorii etapei atât pentru performanțele sale remarcabile, cât și pentru frumusețea și măiestria mașinilor cu care concurează.

Pe locul patru în clasamentul general s-a situat și talentatul Szabó Botond din Miercurea Ciuc. El a înregistrat rezultate excelente pe parcursul întregului weekend, cu excepția unei urcări de sâmbătă, unde a suferit un derapaj.

Harghita Challenge este organizat de către AT Motorsport în parteneriat cu Primăria Miercurea Ciuc și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Această ediție a reunit 58 de participanți și a atras sute de spectatori pe parcursul întregului weekend.

Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a motorsportului, demonstrând încă o dată că Harghita Challenge este un reper pentru competițiile auto din România.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed