Emisiunea aflată la originea farsei telefonice regale a fost anulată

0
Emisiunea aflată la originea farsei telefonice regale a fost anulată

Asistenta medicală Jacintha Saldanha s-a spânzurat pe 7 decembrie, la trei zile după ce a fost păcălită la telefon de prezentatorii emisiunii radiofonice “Hot 30”, care au telefonat clinicii londoneze pretinzând că erau regina Elizabeth a II-a şi prinţul Charles, cu scopul de a obţine informaţii confidenţiale despre starea de sănătate a ducesei Catherine, internată din cauza unei forme severe de greţuri provocate de sarcină.

 

Pe 4 decembrie, la primele ore ale dimineţii, Jacintha Saldanha a transferat acel apel telefonic unei colege, aflată în secţia în care era internată ducesa britanică. Acea colegă le-a oferit celor doi prezentatori ai postului radiofonic australian informaţii despre soţia prinţului William, încălcând astfel normele de confidenţialitate în ceea ce priveşte pacienţii internaţi în acel spital.

 

Cei doi prezentatori, Mel Greig şi Michael Christian, şi-au prezentat scuze în mod public, cu ochii în lacrimi, şi nu au mai revenit la pupitrul acelei emisiuni după producerea tragediei. Ei au primit ulterior ameninţări cu moartea din partea unor persoane a căror identitate a rămas necunoscută.

 

Emisiunea lor a fost înlocuită cu o alta, “The Bump”, iar această înlocuire a devenit definitivă începând de luni, a anunţat grupul Southern Cross Austereo, care deţine postul de radio 2DayFM.

 

“Mel şi MC sunt în continuare angajaţi, dar nu lucrează în această perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului media citat. “Vom discuta despre redistribuirea lor în alte emisiuni atunci când vor fi pregătiţi să îşi reia activitatea”, a precizat directorul grupului, Rhys Holleran.

 

Organismul australian care reglementează activitatea companiilor din mass-media a deschis o anchetă în acest caz.