x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Emmanuel Macron: Criza prin care trecem poate conduce la RĂZBOI

Criza prin care trecem poate conduce la război şi la dezintegrarea democraţiilor.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.06.2019, 11:40

Lumea trece printr-o criză profundă care ar putea duce la dezintegrarea sistemelor democratice și la război, a precizat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în cadrul unui discurs susţinut marţi la Geneva, şi citat de Reuters.

 

“Cred că ne aflăm în haos. Şi cred că responsabilitatea generaţiei noastre nu este să aştepte un nou război (…). Cred că criza prin care trecem poate conduce la război şi la dezintegrarea democraţiilor. Sunt profund convins de acest lucru”, a declarat Emmanuel Macron.

 

Ulterior, preşedintele francez a făcut referire directă la degradarea clasei politice europene, vizibilă mai ales pe fondul declanșării crizei financiare, precum şi la efectele acestui proces asupra regimurilor democratice Occidentale.

 

“Cred că, în momentul de faţă, dacă nu avem grijă, ne aflăm în pragul unui război. Şi acel război este prezent în democraţiile noastre – este criza profundă prin care trecem. Putem să alegem să fim somnambuli. Dar dacă vrem un real progres, trebuie să ne luăm nişte angajamente serioase”, a adăugat preşedintele francez.