AcasăEconomieEmmanuel Macron i-a cerut lui Xi Jinping să-l îndemne pe Vladimir Putin...

Emmanuel Macron i-a cerut lui Xi Jinping să-l îndemne pe Vladimir Putin ”să se întoarcă la masa negocierilor” în Războiul rus din Ucraina

Macron ”cere ca China să contribuie la (…) transmiterea unor mesaje preşedintelui (rus Vladimir) Putin, pentru a se evita escaladarea şi a se reveni serios la masa negocierilor”, anunţă preşedinţia franceză.

VIDEO: French President Emmanuel Macron calls for Paris and Beijing to unite against the war in Ukraine as he begins a meeting with China’s leader Xi Jinping on the sidelines of the G20 summit in Bali

— AFP News Agency (@AFP)

Şeful statului francez l-a îndemnat pe omologul său chineză să-şi ”unească” ”forţele” împotriva Războiului rus din Ucraina şi a subliniat că ”stabilitatea” lumii este şi ”în interesul” Chinei.

Este bine ”să ne unim forţele pentru a răspunde totodată marilor provocări internaţionale. Aţi evocat-o pe cea a modificărilor climatice, pentru a cita doar una, fără îndoială cea mai pregnantă, dar şi crize internaţionale, ca războiul lansat de Rusia în Ucraina, pentru care G20 constituie un format adecvat”, a declarat Macron la începutul acestei reuniuni cu Xi, în marja summitului G20, pe Insula Bali, în Indonezia.

China nu a condamnat ofensiva rusă în Ucraina, lansată la 24 februarie, şi rămâne foarte reticentă – la fel ca multe alte ţări din emisfera sudică, inclusiv Indonezia – să critice Moscova, inclusiv la summitul G20.

Summitul G20 urmează să publice un ”Comunicat comun” prin care ”majoritatea” membrilor Grupului condamnă ferm ofensiva rusă în Ucraina, a anunţat marţi un oficial american de rang înalt.

Ultimele Articole