EMOȚIONANT! O învățătoare din Sibiu s-a dus la școală și a făcut lecția la tablă! „Am plâns singură în clasă”

Învățătorii stau la temelia formării copiilor. Anii de școală primară sunt de bază în educația lor. Ei sunt cei care le cultivă gustul pentru citit și pentru scris și tot de ei depinde atitudinea față de învățare a viitorilor elevi de gimnaziu și liceu. De aceea, este important ca aceștia să își facă meseria cu drag și poate chiar să fie sursă de inspirație pentru elevii pe care îi pregătesc.

 

Irina Răceu este, cu siguranță, unul dintre dascălii care își fac meseria cu plăcere, din dragoste pentru copii. A început școala online, cu elevii săi de clasa a IV-a, a doua zi, după închiderea școlilor din cauza pandemiei de coronavirus, pentru că nu a vrut să piardă nicio clipă legătura cu elevii.

 

La Tilișca, structura anului școlar este diferită pentru copiii oierilor. Aceștia intră în vacanța de vară pe 22 mai, pentru că, apoi, cei mici își însoțesc părinții la munte, unde se duc cu turmele de oi.

 

Învățătoarea știe că e important să țină pasul cu viața activă de la țară. Treburile gospodărești, precum mulsul oilor sau tăiatul lemnelor, sunt activități care îi pot distrage pe cei mici de la școală dar, Irina Răceu se asigură că asta nu se întâmplă. Nu în clasa ei. Din 18 elevi, cu 15 intră zilnic în Google Classroom, de la 9:00 – 12:00, cu un copil face lecții prin intermediul WattsApp și cu doi va recupera materia la vară, deoarece locuiesc într-o zonă fără semnal la telefon și acces la Internet.

 

„Eu m-am conectat cu copiii din a doua zi, după ce s-au închis școlile. Folosim Google Classroom și am postat tutoriale , cu 15 copii, din 18, mă conectez în fiecare zi și cu un băiețel mă conectez pe WattsApp. Cu doi copii voi recupera pe timpul verii. Am respectat orarul obisnuit. Am avut și Școala altfel, din 6-10 aprilie. Am făcut ce s-a putut, de la distanță, au lucrat în grădină, le-am cerut să prezinte animalul preferat, să scrie despre ceva. Le-a plăcut foarte tare și s-au implicat toți”, povestește învățătoarea din Tilișca.

 

Articolul integral pe ORA DE SIBIU

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed