Enel va investi la Electrica Muntenia Sud 220 milioane euro intre 2009-2011

“Suntem hotarati sa incepem cat mai curand posibil lucrarile de modernizare a retelei EMS, folosind resursele noastre financiare, tehnologice, precum si cele mai bune practici si expertiza internationala a Enel. Rata anuala a investitiilor pentru urmatorii trei ani depaseste de trei ori nivelul investitiilor de dinainte de privatizare, dar trebuie sa tinem cont ca este un proces complex, care necesita ani si care va aduce imbunatatiri semnificative la nivelul consumatorilor finali pe termen mediu si nu peste noapte”, a declarat directorul general al EMS, Luigi Giliotti. 

Aceste proiecte din planul de modernizare urmaresc constructia de noi statii de inalta si medie tensiune, pentru dezvoltarea retelei, realizarea de noi linii de inalta/medie si joasa tensiune, reconstructia si modernizarea statiilor si posturilor de transformare invechite, instalarea unor linii de inalta tensiune noi, subterane. 

De asemenea, oficialii companiei au anuntat ca Enel va introduce tehnologia Telecontrol, un sistem inovator care va permite controlul de la distanta al echipamentelor, reducand astfel durata intreruperilor in alimentarea cu energie electrica. Pana acum, Enel a implementat aceasta solutie la 60 de statii din Banat si Dobrogea. 

Directorul tehnic al Electrica SA, Tudor Serban, a declarat la 26 martie 2008, ca Bucurestiul ar avea nevoie de trei-patru statii electrice subterane in zonele sensibile. Pentru construirea fiecarei statii ar fi necesare pana la 10 milioane de euro. Acestea ar putea fi amplasate in cartierele Colentina, Militari, Ghencea si in centrul Bucurestiului. De asemenea, modernizarea instalatiilor electrice ale Electrica din Capitala necesita investitii de pana la un miliard de euro in urmatorii patru-cinci ani, a mai spus atunci oficialul Electrica. 

Enel este prezenta in 21 de tari cu aproximativ 75.500 MW capacitate de generare si furnizeaza gaze naturale si electricitate pentru circa 50 milioane clienti. In urma finalizarii achizitiei Electrica Muntenia Sud, compania isi dubleaza capacitatea detinuta in sectorul de distributie de electricitate din Romania si a ajuns la aproape 2,5 milioane clienti, 93.000 km retea si 5.700 de angajati, potrivit datelor companiei. In 2007, EMS a distribuit 5,5, TWh, reprezentand 12,4% din energia distribuita in intreaga tara. Electrica Muntenia Sud distribuie energie electrica in Bucuresti si in judetele Giurgiu si Ilfov. (NewsIn)

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed