x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(13) "sportsanatate"

Epidemia care afectează 40 de județe din România. Sunt peste 500 de focare active

Pesta porcină africană (PPA) afectează 40 de județe. În prezent sunt 541 de focare, din care 15 în exploatații comerciale, anunță ANSVSA.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.10.2020, 8:25

În 36 de județe sunt afectați de virusul pestei porcine africane atât porcii domestici cât și mistreții, în 2 județe sunt afectați de virusul PPA numai mistreții, iar în 2 județe sunt afectați numai porcii domestici.

 

https://www.money.ro/revenim-la-starea-de-urgenta-iohannis-a-dat-raspunsul/

 

De la începutul lunii octombrie au fost înregistrate 41 de focare noi și au fost stinse 26 focare.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 3.925 cazuri la mistreți în 38 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

Virusul pestei porcine africane este foarte contagios, poate fi răspândit prin contact direct cu porci infectați, fluide biologice provenite de la porcii contaminați și prin contact indirect prin intermediul echipamentelor agricole, camioanelor sau oamenilor care au venit în contact cu animalele bolnave.

 

https://www.money.ro/o-noua-inselatorie-online-mesajul-fals-de-la-sef/

 

Din analiza anchetelor epidemiologie efectuate în focarele active, transmiterea bolii a fost făcută prin nerespectarea măsurilor de biosecuritate și a restricțiilor de mișcare ale animalelor, administrarea în hrana suinelor a resturilor alimentare.