x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(7) "externe"

Erdogan le cere cetățenilor boicotarea produselor franțuzești în Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut turcilor să boicoteze produsele franțuzești, acuzându-l pe omologul său francez Emmanuel Macron că desfăşoară o „campanie de ură” împotriva musulmanilor.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 26.10.2020, 17:11

„La fel cum în Franţa unii spun ‘nu cumpăraţi produsele turceşti’, mă adresez acum naţiunii mele: în special, nu daţi atenţie produselor franţuzeşti, nu le cumpăraţi!”, a declarat Erdogan într-un discurs virulent la Ankara, potrivit Agerpres.

 

Nicușor Dan a fost în sfârșit validat la Primăria Capitalei. Decizia este definitivă

 

Apelurile la boicotarea produselor franţuzeşti s-au înmulţit pe reţelele social media în lumea musulmană în ultimele zile, după ce Emmanuel Macron a promis că Franţa va continua să susţină caricaturile profetului Mahomed, în cursul omagierii unui profesor decapitat într-un atentat pentru că a arătat astfel de desene în clasă.

 

Nu se ştie pentru moment la ce apeluri pentru boicotarea unor produse turceşti face aluzie Erdogan în declaraţiile sale întrucât Parisul nu a făcut nimic public în acest sens.

 

Legea prin care Teodorovici vrea să salveze de la demolare terasele construite ilegal pe litoral, în Comisie

 

 

Declaraţiile lui Erdogan intervin într-un climat de puternice tensiuni între Turcia şi Franţa, două ţări aliate în cadrul NATO ale căror relaţii s-au degradat pe fondul dezacordurilor privind Siria, Libia şi Mediterana de Est.

 

Şeful statului turc, acuzându-l pe Macron de „islamofobie”, a emis de mai multe ori îndoieli cu privire la „sănătatea mintală” a omologului său francez, cuvinte prea puţin diplomatice, care au suscitat indignarea Parisului şi chemarea pentru consultări a ambasadorului francez la Ankara.

 

Luni, Erdogan, care l-a calificat încă o dată pe preşedintele francez drept „conducător care necesită un control al sănătăţii sale mintale”, a cerut liderilor europeni să stopeze ceea ce el a calificat drept „campanie de ură îndreptată de Macron” împotriva musulmanilor.

 

Preşedintele turc i-a atacat de asemenea fără a-i numi pe conducătorii altor ţări europene, acuzându-i că îşi aduc sprijinul „urii împotriva islamului şi a musulmanilor” şi calificându-i drept „fascişti” şi „nazişti”.

„O campanie de linşaj asemănătoare celei împotriva evreilor din Europa înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial este pe cale de a fi desfăşurată împotriva musulmanilor”, a mai declarat Erdogan.