AcasăEconomieEroare la Cel.ro cu notebook-uri la 6 lei. Comenzile nu vor fi...

Eroare la Cel.ro cu notebook-uri la 6 lei. Comenzile nu vor fi onorate

Ştefănescu Niculae este unul dintre utilizatorii care au ochit eroarea de pe site-ul cel.ro şi a comandat un produs la un preţ de nimic. La sfârşitul lunii iulie emag.ro, liderul pieţei online se confruntase cu acceaşi problemă, când din cauza unei erori tehnice preţurile o luaseră razna.

Retailerul a onorat atunci toate comenzile, asumându-şi o pagubă de 31.000 de euro şi punând această pierdere pe seama unei erori tehnice.

Tiberiu Pop, directorul executiv al cel.ro, a declarat pentru MONEY.ro că au fost efectuate în jur de 1.000 de comenzi cu preţuri neconforme cu valoarea reală a produselor. Pop a spus că cel.ro nu va onora aceste comenzi.

“Din investigaţiile făcute, unul din calculatoarele din firmă a fost compromis prin intermediul unui atac informatic de tip backdoor, calculator de pe care se putea accesa partea de administrare a site-ului.

Prin intermediul acestuia, atacatorii au modificat mai multe preţuri pe site, cu scopul evident de a afecta imaginea bună de care se bucură cel.ro în rândul clienţilor”, a declarat pentru MONEY.ro Tiberiu Pop.

Potrivit oficialului cel.ro, dacă ar fi onorat comenzile cu preţuri greşite magazinul ar fi avut o pagubă de 200.000 de lei.

Clienţii spun că le-a fost trântit telefonul în nas

“Neprimind niciun răspuns referitor la data de livrare, m-am adresat telefonic furnizorului online”, spune Ştefănescu.

“Suspectându-l de practici comerciale înşelătoare, m-am decis ca în prima parte a conversaţiei să “joc” rolul unui client obişnuit, care cere informaţii despre stoc. Odată confirmat stocul, m-am prezentat, comunicând operatorului telefonic numărul comenzii şi întrebându-l dacă mă poate ajuta cu informaţii referitoare la livrare”.

“Răspunsul a fost destul de necivilizat, fiind înştiinţat că nu se va mai livra acel produs, că a fost o greşeală şi că aşa este românul profitor. Furnizorul nu a mai dorit să continue dialogul, închizând telefonul imediat”, a declarat Ştefănescu.

Directorul cel.ro are însă altă variantă.

“Este evident că un laptop nu poate costa cât o pâine, de aceea cei care au plasat cererile pe site apelează în discuţiile cu angajaţii cel.ro la injurii şi ameninţări, lucru care face destul de dificil de purtat o conversaţie”, a spus Tiberiu Pop.

Oficialul cel.ro crede că situaţia similară cu care s-a confruntat şi emag.ro a fost regizată, cu scopul de a atrage atenţia şi de a scăpa de anumite stocuri mai puţin vandabile.

cel.ro este un magazin online operat de către firma Corsar Group, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9,5 milioane de euro.

 

Ultimele Articole