Erste: In trei ani, Flamingo ar putea fi preluata de un retailer european

0
Erste: In trei ani, Flamingo ar putea fi preluata de un retailer european

Erste Bank recomanda “acumularea” actiunilor FLA, analistii bancii indicand un pret-tinta de 0,216 lei pentru titlurile companiei, cu 20% mai mare decat cel stabilit in sedinta de ieri.

Erste estimeaza o crestere a vanzarilor Flamingo de 13,1% in perioada 2007-2013, un trend similar cu cel al pietei. Estimarile bancii au luat in considerare si riscurile strategiei de extindere a retailerului, reflectate intr-un nivel mai redus al profitabilitatii pe durata primei faze a planului de dezvoltare.

“Dezvoltarea Flanco World este considerata esentiala pentru indeplinirea obiectivelor de vanzari si profitabilitate ale firmei”, se mentioneaza in raport. Conceptul Flanco World presupune magazine cu suprafete cuprinse intre 1.800 si 3.000 mp, amplasate in orase mari si medii, in centre de retail usor de accesat, alaturi de alte puncte de interes.

Rezultatele operationale pentru 2008 vor avea un impact major asupra viitoarei evaluari a companiei, pe termen mediu, Erste anticipand o valoare EBIT (n. red. – profituri inainte de impozite si taxe) de 13,7 mil. lei (3,8 mil. euro).  

 Grupul Flamingo International cuprinde patru retele de retail: Flanco, Flanco World, Flamingo Computers, Future Shop, precum si o companie de distributie a produselor IT, numita FDC. Flamingo are ca obiectiv deschiderea a zece noi magazine in fiecare an, pe durata perioadei 2008-2010. Afacerile Flamingo International au crescut, la sase luni, cu 54% fata de perioada similara a anului trecut, la peste 340 mil. lei (96,1 mil. euro), iar pierderile s-au redus de la 15,8 mil. lei (4,4 mil. lei) la 6,39 mil. lei (1,8 mil. euro).

Potrivit ultimelor raportari, cel mai mare actionar Flamingo este Dragos Cinca, cu detineri de 25,2% din capitalul social, urmat de QVT Fund (17,4%), Flanco Holding (10,5%) si Flamingo International (0,6%).