AcasăEconomieEşec al discuţiilor dintre sindicaliştii STB, conducerea companiei şi primarul general /...

Eşec al discuţiilor dintre sindicaliştii STB, conducerea companiei şi primarul general / Liderul sindicaliştilor acuză primarul general că a stat un singur minut la masă: Nu a intenţionat niciodată să rezolve conflictul / Situaţia, încă neclară

”Domul primar general nu a stat cu noi nici măcar un minut (…) nu a intenţionat niciodată să rezolve acest lucru. Lucrul acesta noi l-am bănuit. Noi o să e transmitem salariaţilor care ne aşteaptă la unităţi (…) Lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul. Aceste declaraţii şi poziţii belicoase care invită şi instigă nu ajută cu nimic”, a declarat Vasile Petrariu, vineri, după cea de-a doua rundă de discuţii convocată la Primăria Capitalei.  

Sindicaliştii afirmă că soluţiile erau legate de dialog. 

”Măcar în ultima clipă trebuia să fie un dialog real, care să permită dezamorsarea acestui conflict. Ne ducem la salariaţi să le transmitem această mare realizare – mă refer la întâlnirea cu primarul general – aşteptăm de la Tribunal decizia de astăzi şi salariaţii vor decide ce vor face în perioada următoare, a mai declarat liderul sindicatului STB.  

Întrebat ce le transmite călătorilor, după cea de-a doua zi n care mijloacele de transport nu au circulat, Vasile Petrariu a afirmat: ”Mii de scuze, nu-i ajută cu nimic pe cei care merg cu transportul public local, dar să înţeleagă că nu este numai vina noastră. Am fost aduşi în această situaţie de conducerea STB, de poziţia pe care o are primarul general, de faptul că primarul general face politică şi lucrul acesta nu-i ajută pe cetăţeni”. Sindicaliştii au reiterat ideea că nu este vorba despre o grevă, ci de un protest spontan la care participă toate categoriile de personal din cadrul companiei.  

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, considerând-o ilegală, şi reluarea imediată a activităţii. 

 

 

 

Ultimele Articole