AcasăTech&ScienceStiintaEșec pentru prima rachetă imprimată 3D! De vină e o ”anomalie”

Eșec pentru prima rachetă imprimată 3D! De vină e o ”anomalie”

Prima rachetă imprimată 3D a decolat miercuri din Cape Canaveral, Florida, în Statele Unite, dar nu a reuşit să ajungă pe orbită din cauza unei „anomalii” în timpul separării celei de-a doua etape, potrivit unei transmisiuni în direct, transmite News.ro.

Racheta Terran 1, de la start-up-ul Relativity Space din California, urma să colecteze date şi să demonstreze că o rachetă imprimată 3D ar putea rezista rigorilor decolării şi zborurilor spaţiale.

Această misiune, numită „Good luck, have fun”, este atent analizată, deoarece rachetele imprimate 3D ar putea reprezenta o mică revoluţie în industria lansării.

Un total de 85% din masa rachetei a fost imprimată 3D, iar compania vizează 95% în viitor. Principalul avantaj al tehnicii: simplificarea procesului de fabricaţie şi astfel reducerea costurilor.

Terran 1 are 33,5 metri înălţime şi puţin peste 2 metri în diametru. Prima etapă are nouă motoare, de asemenea, imprimate 3D.

Va trebui să poată plasa 1.250 kg pe orbită joasă a Pământului (sateliţi mici, de exemplu), ceea ce îl face un lansator uşor. Dar acest prim zbor nu conţine încărcătură utilă. Racheta trebuia să atingă, la 80 de secunde de la decolare, punctul în care forţa aerodinamică exercitată asupra maşinii este cea mai mare.

Racheta foloseşte drept combustibil metalox, un amestec de oxigen lichid şi gaz natural lichefiat (în esenţă metan).

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.