AcasăEconomieFinante PersonaleEste acum momentul potrivit pentru a investi în acțiuni?

Este acum momentul potrivit pentru a investi în acțiuni?

Acțiuni, criptomonede, bursă…cu siguranță v-ați întâlnit cu acești termeni în ultimele luni, fiind un subiect foarte discutat. Dacă și dvs. cochetați cu idea de a investi, dar vi se pare că nu este tocmai momentul potrivit, s-ar putea să rămâneți suprins. Citiți în continuare pentru a afla mai multe despre oportunitățile disponibile.

A investi la bursă în timpul unei pandemii poate părea o idee proastă, deoarece există o mulțime de incertitudini, însă acum este un moment la fel de bun ca oricare altul pentru a investi.

Prețul acțiunilor diferitelor companii a scăzut drastic în 2020, ajungând la una dintre cele mai scăzute valori din ultimii 12 ani (de la ultima criză financiară, cea din 2008). Companiile listate pe bursa de acțiuni sunt companii mari, care au o viziune, misiune și strategie bine formulată și dispun de resursele necesare pentru a depăși această criză. Achiziționarea acțiunilor în această perioadă poate părea o mișcare riscantă, însă este și o oportunitate excelentă de a cumpăra acțiuni cu potențial mare la prețuri convenabile.

Dacă aveți un loc de muncă stabil, redirecționarea unui părți din salariu în acțiuni ar putea fi o idee foarte bună.  Dacă nu dispuneți momentan de sume de bani foarte mari, solicitarea unui credit ar putea de asemenea fi o opțiune, în special dacă contractați un credit fără dobândă sau cu dobânda mică (sub 5%). Creditele cu dobândă zero se regăsesc deseori în ofertele instituțiilor financiare nebancare (IFN), fiind de regulă însoțite de anumite condiții, cum ar fi: perioadă de creditare de maxim 30 de zile; sumă de bani limitată sau condiția ca debitorul să fie client nou al respectivei IFN.  Un astfel de credit este recomndat atunci când aveți certitudinea că o să puteți rambursa creditul în scurt timp (de exemplu, la următorul salariu) și atunci când se ivește o oportunitate foarte bună de investiție. În prezent sunt înregistrate în România peste 160 de IFN-uri, găsirea celei mai bune oferte poate așadar părea o sarcină dificilă, însă nu este. Pentru a găsi rapid un credit nebancar performant folosiți Moneezy.com, platforma internațională de comparare a creditelor nebancare. Moneezy este 100% gratuit și foarte ușor de utilizat. Cu ajutorul platformei Moneezy în doar câteva minute obțineți o imagine de ansamblu asupra pieței de creditare nebancară și puteți identifica rapid cel mai avantajos credit pentru nevoile dvs.

Dacă sunteți nou în investiții aceste sfaturi vă pot ajuta:

– pentru început optați pentru achiziții mai mici, de cel mult câteva sute de lei, iar pe măsură ce  acumulați cunoștințe și experiență puteți începe să investiți și sume mai mari sau să investiți în acțiuni cu risc mai ridicat

– cumpărați acțiuni sigure, de la companii mari, cunoscute, precum Google (Alphabet), Apple, Coca-Cola și așa mai departe. Aceste companii dispun de resurse (atât resurse umane, cât și financiare) pentru a trece cu brio peste o criză financiară sau un crah bursier.

 

 

Ultimele Articole