x


  • EUR
    4.8422
    USD
    4.3126
string(16) "instant-articles"

Este oficial: Una dintre cele mai mari televiziuni se vinde

Compania americană de cablu Comcast a oferit 31 de miliarde de dolari pentru grupul britanic de media Sky, aflat între cele mai mari din lume, la concurenţă cu compania Fox a miliardarului Rupert Murdoch şi cu compania Disney, potrivit Reuters.

Author: Mihai Voican | Sursa: Mediafax | Publicat: 04.03.2018, 9:12

Comcast, care deţine televiziunea NBC şi studiourile de filme Universal, a făcut o ofertă mai bună decât cea a Fox. Disney a convenit deja cu Fox să cumpere Sky, la o dată ulterioară preluării, împreună cu alte active, într-o tranzacţie separată în valoare de 52 de miliarde de dolari, potrivit aceleiaşi surse, citată de mediafax.ro.

 

Acţiunile Sky au crescut cu 21% după anunţ, semn că investitorii mizează pe un război al ofertelor pentru compania care oferă sport, filme şi conexiune la internet către 23 de milioane de locuinţe din Marea Britanie, Irlanda, Germania, Italia şi Austria.

 

„Sky şi Comcast se potrivesc perfect: ambele companii sunt lideri în crearea şi distribuirea de conţinut”, a declarat Brian L. Roberts, CEO Comcast, mai arată sursa citată.

 

Fox, deţinută de Rupert Murdoch, a convenit să cumpere 61% din acţiunile Sky în decembrie 2016, dar tranzacţia a fost oprită de autorităţile pentru concurenţă din Marea Britanie, care cred că miliardarul ar fi căpătat o influenţă mult prea mare în media locală.