Eurohold Bulgaria şi-a vândut filialele Avto Union şi Eurolease Group către Asterion Bulgaria AD

„Eurohold Bulgaria a semnat un contract de vânzare a 100% din capitalul filialelor sale Avto Union şi Eurolease Group către Asterion Bulgaria AD. Avto Union include partea din afacerea cu automobile a Eurohold care nu a fost încă vândută”, anunţă compania.

În ultimul an, Eurohold a cedat cea mai mare parte a activelor sale prin mai multe tranzacţii, inclusiv cele de importatori şi distribuitori de mărci de top care au o cotă de piaţă mare, cum ar fi Mazda, Nissan, Renault, Dacia etc. În urma acestor tranzacţii, cinci filiale mai mici au fost lăsate în structura Avto Union, care oferă puţine mărci auto, scutere şi motociclete pe piaţa bulgară, precum şi soluţii de petrol, lubrifianţi şi combustibili.

Eurolease Group uneşte activitatea de l­­­easing, care este organic legată de cea auto şi include şase filiale care oferă servicii de leasing financiar, soluţii de închiriere pe termen scurt şi lung de maşini noi şi la mâna a doua, în Bulgaria şi Republica Macedonia de Nord.

”Vânzarea celor două companii face parte din strategia Eurohold de a se concentra pe afacerile sale din domeniul energiei şi ale asigurărilor. Tranzacţia va reduce în mod semnificativ gradul de îndatorare al holdingului, întrucât companiile de leasing operează în mod tradiţional cu un grad ridicat de îndatorare”, precizează compania.

Eurohold este acţionar majoritar al Electrohold, care deţine cel mai mare distribuitor, furnizor şi comerciant de energie electrică din Bulgaria, are 3.000 de angajaţi şi deserveşte 3 milioane de clienţi. Eurohold este, de asemenea, proprietarul Euroins Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din sud-estul Europei, care are 3.000 de angajaţi şi deserveşte peste 4 milioane de clienţi din 13 ţări. Euro-Finance AD, compania specializată în investiţii şi servicii de brokerage, va continua, de asemenea, să facă parte din structura Eurohold.

Asterion Bulgaria este un grup de mai multe companii care operează în diferite domenii, inclusiv vânzări de maşini, activităţi de service şi livrare de piese de schimb.

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic şi financiar care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est (CESEE). Este listată la Bursa din Bulgaria şi Varşovia. Eurohold deţine Euroins Insurance Group AD (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din regiune. EIG oferă o gamă completă de produse de asigurare, deserveşte peste 4 milioane de clienţi din 13 ţări şi are peste 3.000 de angajaţi. În 2021, Eurohold a achiziţionat prin subholdingul deţinut în totalitate, Eastern European Electric Company, filialele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care operează acum sub marca Electrohold, au peste 3.000 de angajaţi şi deservesc aproape 3 milioane desume în ţară.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri