Euromonitor: Vânzările directe din România vor crește în 2011 cu 3,3%, la 287,6 milioane euro

Segmentul de vânzări directe în România va înregistra în acest an o ușoară revenire, după scăderea consemnată în 2010, potrivit datelor transmise Agenției NewsIn de Euromonitor. În 2010, vânzările pe acest segment s-au redus cu aproape 2,2 milioane euro, de la 280,4 milioane euro în 2009.

”Cele mai multe categorii de produse au înregistrat scăderi în vânzările directe în cursul anului 2010, cea mai mare scădere înregistrându-se în rândul produselor electronice. Produsele de îngrijire și frumusețe reprezintă 88% din totalul vânzărilor directe din România, fiind cea mai importantă categorie”, se arată într-un raport Euromonitor.

Astfel, vânzările directe de produse de frumusețe și îngrijire corporală vor ajunge în acest an la 252,1 milioane euro, cu 3,5% mai mult față de 2010, când au fost de 243,5 milioane euro.

Analiștii Euromonitor au arătat că vânzările de produse de frumusețe și sănătate din retailul tradițional și modern vor continua să crească și în anii următori cu un ritm superior față de vânzările directe, un număr mare de români preferând să își facă cumpărăturile în magazine, unde există o gamă largă de produse.

Românii vor aloca 3,9 milioane euro pentru produsele de îngrijire a sănătății procurate prin sistemul vânzărilor directe și 15,4 milioane euro pentru alimente și băuturi. Alți 100.000 euro vor merge spre cumpărăturile directe constând în produse DIY (Do It Yourself, n.r.) sau pentru grădină, fiind primul an în care românii aleg și sistemul de vânzări directe pentru astfel de produse.

De asemenea, 16,2 milioane euro vor fi folosiți pentru achiziția altor produse, se precizează în raportul Euromonitor.

Lider pe piața vânzărilor directe este Avon cu o cotă de 35%, urmat de Amway – 12,9%, Oriflame Cosmetics – 10,3% și Forever Living Products International – 8,5%.  Restul jucătorilor de pe piață cumulează o cotă de 33,3%.

Vânzările directe presupun comercializarea de bunuri direct consumatorilor, în general în casele acestora sau în casele altora, la locul de muncă sau alte locuri, altele decât magazine. În analiza Euromonitor au fost luate în considerare produsele de frumusețe, cele pentru îngrijirirea sănătății, cele DIY și de grădinărit, cele alimentare și băuturi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed