Europa ne închide uşa: După Spania, şi Franţa impune restricţii de muncă românilor

Românii care vor să plece în Franţa nu mai pot lucra, de acum încolo, în construcţii sau în sectorul informatic. Meseriile din aceste domenii au fost tăiate de pe lista locurilor de muncă pentru care se pot angaja imigranţi.

Deşi România este membru al Uniunii Europene, Franţa nu a liberalizat total accesul lucrătorilor români şi bulgari pe piata muncii. Reducerea listei de meserii pentru străini se înscrie în politica generală a Guvernului de scădere a fluxului de imigranţi, considerată o miza electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2012.

Măsura vine la doar câteva zile de când Comisia Europeană a dat undă verde Spaniei să reintroducă obligativitatea permisului de muncă pentru români.

Drumurile la muncă în Europa pentru români se îngustează aşadar. Vara aceasta, Olanda a modificat condiţiile în care românii pot lucra în ţara lalelelor. Autorităţile de la Haga au decis să-i trateze pe români şi pe bulgari ca pe orice imigranţi din afara Uninii Europene şi să le acorde permise de muncă „doar în condiţii exceptionale”.

Restricţii la angajarea muncitorilor români sunt şi în ţări precum Austria, Belgia, Germania, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Elveţia, Malta. Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed