Evaluarea Naţională 2024. Detalii care pot face diferența

Evaluarea Naţională 2024

Ministerul Educaţiei a transmis informaţii utile elevilor care vor susţine Evaluarea Naţională la finalul clasei a VIII-a. Aceste detalii pot face diferența la corectarea lucrărilor.

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a începe pe 25 iunie cu proba la limba şi literatura română.

La această probă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propoziţiilor în frază. Un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect. Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opţiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

Evaluarea Naţională 2024. Matematică

La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

Un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect. Dacă elevul revine asupra răspunsului încercuit iniţial şi consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în spaţiul dedicat punctajului atribuit exerciţiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns.

Informații 

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

  • Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele terminale de liceu) – din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
  • La prima probă susținută, elevilor le vor fi distribuite, pe bază de semnătură de primire, codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele. Pe baza acestor coduri vor afla ulterior rezultatele obținute.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed