x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Evoluție alarmantă a crizei din Venezuela. Sunt arestați jurnaliști occidentali

Doi jurnalişti francezi au fost arestaţi în legătură cu relatările despre criza politică din Venezuela şi ambasada Franţei acţionează pentru eliberarea lor, a declarat miercuri o sursă diplomatică, relatează Reuters.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.01.2019, 1:58

“Confirmăm arestarea a doi dintre compatrioţii noştri în Venezuela “, a declarat o sursă franceză. “Ambasada noastră a cerut protecţia consulară în conformitate cu Convenţia de la Viena şi în special dreptul de acces”, a precizat sursa citată.

 

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido, de a se autoproclama preşedinte interimar.

 

Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere plecarea preşedintelui Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere.

 

Preşedintele Donald Trump i-a avertizat miercuri pe cetăţenii americani să nu călătorească în Venezuela, având în vedere criza politică din această ţară şi în condiţiile în care Statele Unite şi alte ţări l-au recunoscut ca preşedinte interimar pe opozantul Juan Guaido.

 

Sursa: Agerpres