Exercițiu de intervenție. Dispeceratul Romgaz a fost atacat de terorişti

0
Exercițiu de intervenție. Dispeceratul Romgaz a fost atacat de terorişti

Companiile de stat au îndesit exerciţiile ce testează modul de intervenţie în cazul unor posibile atacuri teroriste la obiective strategice. După un scenariu în care sindicalişti de la compania care gestionează rezervoarele de petrol au luat ostatici ca să îşi rezolve nişte revendicări, a venit rândul dispeceratului Romgaz să fie atacat. Potenţiali răufăcători au montat o bombă pe o cisternă şi ameninţau să o detoneze ca să oprească livrarea de gaz metan în Bucureşti. Geniştii SRI, trupele antitero ale jandarmeriei şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au simulat intervenţia pentru a contracara atacul.

 

Col. Daniel Croitoru, şeful structurii de Prevenire şi Combatere a Terorismului Prahova: „Sunt folosite dispozitive de bruiere pentru a elimina posibilitatea detonării la distanţă cu un banal telefon.”

 

Presupusul terorist care a fost rănit, este scos din cisterna pe care voia să o detoneze şi va intra în maşina SMURD.

 

Pericolul potenţial a dispărut: rămâne cel real. Romgaz încă aşteaptă să primească aproape 100 de milioane de lei de la Primăria Capitalei în schimbul metanului livrat termocentralelor în ultimele două luni.

 

Virgil Metea, director general Romgaz: „Prima tranşă de bani trebuie să vină până în 12. Eu sper să vină pentru că altfel cineva din tot consorţiul ăsta înseamnă că nu poate.”

 

Potrivit acordului, Primăria Capitalei trebuie să plătească 160 de milioane de lei pentru ultimele trei luni ale anului.