AcasăEconomieEximBank a acordat o finanţare de 5 milioane de euro producătorului de...

EximBank a acordat o finanţare de 5 milioane de euro producătorului de canapele Italsofa România

 „EximBank a acordat o finanţare în valoare de 5 milioane de euro companiei Italsofa România, unul dintre cele mai mari businessuri din industria de mobilă din România. Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de lichidităţi pentru activitatea curentă a companiei şi au fost acordate cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 90% din finanţare”, a informat banca.

Contextul economic incert generat de pandemie – care a afectat atât canalele de distribuţie (prin restricţiile de circulaţie), cât şi lanţul de aprovizionare – a reprezentat principala provocare a producătorului de mobilă pentru depăşirea căreia a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor şi de îmbunătăţire a strategiilor de achiziţie şi de vânzări.

„Încheierea acestui acord financiar este o continuare firească a parteneriatului pe care EximBank îl are cu Italsofa, un parteneriat solid, construit pe capacitatea noastră de a genera soluţii financiare personalizate şi pe potenţialul de business sustenabil al companiei. Facilitatea structurată completează paleta zonelor acoperite în timp de colaborarea noastră, astfel că ne bucurăm că acum putem să asigurăm unuia dintre cei mai importanţi producători din industria de mobilă fondurile necesare pentru menţinerea activă a  lanţului de producţie, securizându-i necesarul de lichidităţi pentru activitatea curentă”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Ca urmare a acestor măsuri, Italsofa România a recuperat scăderile de vânzări înregistrate în perioada pandemiei şi estimează pentru acest an o creştere a afacerilor în ciuda presiunilor puse pe industria de profil de scumpirea materiilor prime.

„După 20 de ani în România, Italsofa România continuă să reprezinte un activ strategic în care Natuzzi continuă să investească. Fluxul de comenzi al grupului în Europa se menţine solid, iar facilităţile industriale din România sunt mai importante decât până acum pentru susţinerea creşterii în regiunea EMEAI”, a spus Francesco Stasolla, directorul general al Italsofa România.

Italsofa România, înfiinţată în anul 2001 în urma unei investiţii de peste 38 de milioane de dolari a grupului Natuzzi, deţine o unitate de producţie de peste 76.000 mp la Baia Mare unde lucrează peste 1.000 de angajaţi. Fabrica produce atât canapele, cât şi tâmplăria destinată prelucrării lemnului în semifabricate, peste 90% din producţie fiind destinată exportului. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri totală de 241 de milioane de lei şi un profit de 7,8 milioane de lei. Natuzzi SpA (Natuzzi şi, împreună cu subsidiarele, Grupul Natuzzi), fondată în 1959 de Pasquale Natuzzi, este una din cele mai cunoscute mărci în producţia şi distribuţia de produse de design şi mobilă de lux. Natuzzi îşi distribuie produsele printr-o reţea globală de magazine mono brand şi prin galeriile proprii.  Majoritatea produselor Natuzzi îmbină designul italian rafinat cu detalii unice, specifice manufacturii locale. Natuzzi este listată la Bursa din New York din 13 mai 1993. În prezent, Grupul deţine facilităţi de producţie în România, China, Brazilia şi Italia, are mai mult de 4.600 de angajaţi şi o reţea de distribuţie care acoperă mai mult de 100 de ţări.

Ultimele Articole