x


  • EUR
    4.8321
    USD
    4.1089
string(7) "politic"

Exitpoll CURS – AVANGARDE: Iohannis la mare distanță pe primul loc, Dăncilă locul doi, la peste șase procente de Barna

Potrivit datelor oficiale, Klaus Iohannis a câştigat detaşat primul tur, urmând să o înfrunte în turul II pe Viorica Dăncilă, candidata PSD.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 10.11.2019, 21:02

Exit-poll-ul realizat de CURS – AVANGARDE arată că președintele Klaus Iohannis a câștigat detașat primul tur al alegerilor prezidențiale, cu scorul de 39%. El este urmat în clasament de Viorica Dăncilă, cu 22,5% și Dan Barna cu 16,4%.

 

Exit-poll, ora 21, voturi în ţară:

Mircea Diaconu se clasează pe locul 4, cu 7,9%.

Theodor Paleologu s-a clasat pe locul 5, cu 6,1%.

Rezultatele exit-poll-ului realizat de CURS – AVANGARDE corespund voturilor exercitate până la ora 19.30, cu două ore înainte de închiderea urnelor. De asemenea, estimarea din exit-poll nu ține seama de cele peste 650.000 de voturi exprimate în Diaspora, care nu pot fi măsurate.

Estimarea CURS – AVANGARDE este că voturile din Diaspora vor aduce circa 3% în plus pentru fiecare dintre candidații Klaus Iohannis și Dan Barna.

Eșantionul pentru exit-poll este format din 400 secții de votare. Numărul de persoane intervievate este de peste 22.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar este de circa 19%. Având în vedere ponderea refuzurilor și alte dificultăți întâmpinate în secțiile de votare, independente de institutele de sondare, marja de eroare asumată prevăzută pentru ancheta realizată în eșantionul de secții de votare din România este de +/-2,5%.