Explozie la Mihăileşti, un tir cu 800 de butelii a explodat pe DN 85 Bucureşti-Iaşi

0
Explozie la Mihăileşti, un tir cu 800 de butelii a explodat pe DN 85 Bucureşti-Iaşi

 

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 10, pe raza localităţii Mihăileşti. Un tir încărcat cu 800 de butelii pline cu gaz a luat foc în mers şi a rămas imobilizat pe drum.

 

Mai multe explozii au avut loc consecutiv, iar oamenii au fost evacuaţi pe o rază de 500 de metri. La faţa locului s-au deplasat opt echipaje de pompieri, la ora transmiterii ştirii, autorităţile anunţând că exploziile au fost oprite şi nu mai există un pericol.

 

Reprezentanţii ISU Buzău au declarat pentru MEDIAFAX că nicio persoană nu a fost rănită şi se intervine pentru răcirea buteliilor.

 

“Colegii de la ISU acţionează, fără o expunere nejustificată faţă de camion. Situaţia este sub control, în sensul ca cei expuşi la pericol au fost evacuaţi. Nu avem victime în acest moment şi acţiunea colegilor a fost una foarte rapidă. Acolo sunt şi forţe de la poliţie şi drumul e închis”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

 

Potrivit prefectului de Buzău, incendiul a pornit de la anvelope, ulterior extinzându-se la partea din spate a tirului.

 

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că traficul pe DN2 (E 85) între Urziceni şi Buzău este total blocat la această oră.