Exporturile de gaze rusești destinate României au fost sistate brusc joi 

Importurile de gaze rusești destinate pieței interne au fost sistate brusc astăzi, în România intrând în prezent doar gazele de tranzit care ajung în Ungaria, relevă date analizate de Profit.ro.

Joi, în mod surprinzător, importurile de gaze rusești care intrau în România din gazoductul TurkStream, prin punctul de interconectare cu Bulgaria, au fost sistate brusc, de la un nivel de 8-9 milioane mc/zi, la unul de 4,8 milioane mc/zi, din care 4,5 milioane mc/zi tranzitând România cu destinația Ungaria prin punctul de interconectare de la Csanadpalota, notează sursa citată.

Drept urmare, nivelul înmagazinărilor a scăzut joi de la peste 16,5 milione mc/zi, nivelul din ultimele zile, la aproximativ 11,5 milioane mc.

Fluxurile de gaze spre est prin Yamal-Europa cresc, cele prin Nord Stream rămân stabile

Tranzitul de gaze spre est prin conducta Yamal-Europe către Polonia dinspre Germania a crescut joi, potrivit datelor operatorului de profil, în timp ce fluxurile prin Nord Stream 1 din Rusia, care a redus conducta la 20% din capacitate din cauza unor lucrări de întreținere, au rămas stabile, transmite Reuters.

Fluxurile de ieșire la punctul de măsurare Mallnow, la granița cu Germania, se situau joi dimineață la 5.693.614 kilowați pe oră (kWh/h), în creștere de la 5.030.862 kWh/h la miezul nopții, au arătat datele operatorului gazoductului, Gascade.

Fluxurile fizice prin gazoductul Nord Stream 1 s-au situat la 14.438.059 kWh/h joi dimineață, neschimbate față de ziua precedentă.

Compania rusă Gazprom a anunțat că va livra joi 42,1 milioane de metri cubi (mcm) de gaze către Europa via Ucraina, în ușoară scădere față de 42,2 mcm miercuri.

Nominalizările pentru fluxurile de gaze rusești care intră în Slovacia din Ucraina prin punctul de frontieră Velke Kapusany au fost de aproximativ 36,4 milioane de metri cubi (mcm) pe zi, neschimbate față de ziua precedentă, arată datele operatorului ucrainean al sistemului de transport de gaze.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed