AcasăActualitateExpunerea copiilor la Wi-Fi, mai periculoasa decat se credea

Expunerea copiilor la Wi-Fi, mai periculoasa decat se credea

Pe listă se află şi câmpurile electromagnetice de radiofrecvenţă (RF/EMF). Sursele principale ale acestora sunt televizoarele, cuptoarele cu microunde, telefoanele mobile şi alte device-uri care se conectează la internet prin wireless, scrie site-ul revistei Forbes.

 

Concluzia unui raport publicat recent, intitulat „De ce copiii absorb mai multe radiaţii decât adulţii: Concesicenţele”, este că trebuie să limităm pe cât posibil expunerea copiilor la  câmpurile electromagnetice de radiofrecvenţă.

 

Copiii absorb mai multe radiaţii, arată studiul, din cauza faptului că organismele lor sunt mai mici, craniile sunt mai mici, iar creierele mai absorbante, scrie Forbes.

 

Mai mult decât atât, studiile citate în raport fac o legătură între expunerea la RF/EMF şi diferitele tipuri de cancer.

 

Pe de altă parte, scrie Forbes, acest gen de studii trebuie luate în considerare în contextul în care au fost realizate cu un set limitat de date, iar cel de faţă a apărut într-o publicaţie relativ nouă.

 

Aşadar, nu se face un apel la închiderea totală a acestor device-uri, dar este încă un motiv de deschidere a unei discuţii bazate pe argumente privind pericolul câmpurilor electromagnetice de radiofrecvenţă şi, mai ales, cât de implicate sunt guvernele lumii în reglementarea nivelului de emisii ale respectivelor device-uri.

 

Forbes punctează câteva dintre mesajele pe care studiul încearcă să le transmită:

 

–  Copiii absorb cantităţi mai mari de radiaţii decât adulţii.

– Fătul este şi mai sensibil în faţa radiaţiilor decât copilul deja născut, ceea ce înseamnă că femeile însărcinate trebuie să evite expunerea la radiaţii.

– Adolescentele şi femeile să nu-şi plaseze telefoanele mobile în zona sânilor.

– Manuelele telefoanelor mobile scriu negru pe alb că o problemă în urma supraexpunerii chiar există.

– Guvernele au emis semnale de avertisment, doar că majoritatea populaţiei nu le ia în seamă.

– Limitele curente ale expunerii sunt inadecvate şi ar trebui revizuite.

– Device-urile wireless sunt radio-transmiţători, nu jucării. Vânzarea de jucării care folosesc radio-transmiţători ar trebui supravegheată cu atenţie.

Ultimele Articole