Fabrica unde poți fi rănit și ucis! Este condusă de pesediști

În urmă cu o lună, un tânăr de 29 de ani, angajat al Fabricii de Arme Cugir, deținută de Ministerul Economiei, condus de Nicolae Bădălău, a fost lovit de o bucată de piatră în zona capului în timp ce manevra un polizor. Tânărul a fost transportat imediat la Spitalul Județean de Urgență Alba, secția neurochirurgie, având traumatism cranio-cerebral minor, conform reprezentaților unității medicale. Presa locală a relatat că o parte dintre colegii bărbatului rănit consideră că se încearcă mușamalizarea cazului și spun că angajații sunt obligați să lucreze cu materiale de proastă calitate și sub o presiune continuă. Tânărul în cauză este a treia victimă de la fabrica de la Cugir. În data de 17 mai, un angajat a fost rănit într-un accident de muncă petrecut în poligonul de încercare al unităţii. A fost împuşcat în picior. De asemenea, anul trecut, în 12 noiembrie, o femeie și-a pierdut viața după ce a explodat muniția de încercare a produselor într-un poligon subteran.

 

Astfel, putem susține  că de ceva vreme, la Fabrica de Arme Cugir se întâmplă lucruri foarte grave, care au culminat cu accidente de muncă mortale din cauza lipsei investițiilor și a managementului defectuos. În plus, muncitorii reclamă condițiile inumane de muncă și salariile mici, cuprinse între 1.400 și 1.900 lei net, în timp ce salariile conducătorilor fabricii, precum șai al administratorului special, depășesc 10.000 lei lunari. Mai mult decât atât, conducătorii fabricii au refuzat subvenționarea integrală a transportului muncitorilor, cheltuială care nu poate fi suportată din salariile mult prea mici ale acestora, pe motiv că nu există bani suficienți. În schimb, există bani, mai mult decât suficienți, pentru salariile directorilor. Deputatul Florin Roman l-a întrebat, printr-o interpelare parlamentară, pe ministrul Economie, Nicolae Bădălău, de ce menține în funcție o conducere cu carnet de partid PSD care are pe conștiință morți și care dă dovadă de un management defectuos. În răspunsul oferit, Bădălău susține că conducerea executivă a societății este atributul exclusiv al Consiliului de Administrație al filialei, conform prevederilor OUG 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare. ”În acest sens, precizăm faptul că monitorizarea activității conducerii executive intră în sarcina Consiliului de Administrație al filialei”, este răspunsul sec al lui Bădălău.

 

Conducerea

 

Luna trecută, după demiterea din funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, pentru problemele industriei de apărare, Ion Radu a fost schimbat şi din calitatea de președinte al Consiliului de Administraţie la Fabrica de Arme Cugir. În locul său a venit generalul de aviaţie Constantin Croitoru (fost director general al Companiei Naţionale Romarm SA), actualmente consilier al lui Bădălău. Astfel, Consiliul de Administraţie al fabricii de armament este format din: Constantin Croitoru – preşedinte, Diana Ioana Florea – membru, Nicolae Conţan – membru. Funcţia de administrator special al societăţii este ocupată de Cornel Murg, director cabinet – Ins­tituţia Prefectului Alba. El l-a înlocuit în această calitate pe Bogdan Andronic, promovat secretar de stat la Ministerul Economiei.

 

Diana Ioana Florea, după doi ani de la data licențierii în economie, a ajuns inspector la Ministerul Privatizării, iar din 2017 este secretar general adjunct. Conțan este președintele organizației de pensionari PSD Cugir iar Cornel Murg este vicepreședinte al Organizației Alba a PSD.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed