Facebook ar putea să-şi doteze viitorii ochelari inteligenţi cu recunoaştere facială

0
4
Facebook ar putea să-şi doteze viitorii ochelari inteligenţi cu recunoaştere facială

Facebook are, în acest moment, în lucru o pereche de ochelarii inteligenţi pe care ar trebui să-i lanseze pe piaţă cândva în cursul acestui an. Nu au fost făcute cunoscute informaţii despre capacităţile acestora şi, se pare, că nici conducerea companiei nu este foarte hotărâtă din acest punct de vedere.

În cadrul Facebook, au existat discuţii despre oportunitatea implementării în viitorii ochelari a unor funcţii de recunoaştere facială. Iniţiatorul acestor discuţii a fost vicepreşedintele Andrew Bosworth.

Acesta le-a transmis angajaţilor că o decizie în acest sens este evaluată în prezent de conducerea companiei. Bosworth spune că recunoaşterea facială implică multe beneficii, dar şi foarte multe riscuri care trebuie luate în calcul.

Recunoaşterea facială are mai degrabă o faimă negativă în acest moment, din cauza felului în care este folosită de diverse regimuri, de la represaliile chinei împotriva uigurilor, la numeroasele feluri în care poate fi folosită pentru a încălca intimitatea persoanelor.

De cele mai multe ori şi inclusiv în ţări care se laudă cu o democraţie veche, recunoaşterea facilă a fost folosită deja în masă şi fără a oamenilor posibilitatea de alege dacă vor sau nu să fie procesaţi aceste sisteme.

Facebook, pe de altă parte, are propria imagine negativă când vine vorba de intimitatea utilizatorilor, iar folosirea abuzivă a recunoaşterii faciale i-ar putea crea noi probleme.