AcasăEconomieFacilitate distinctivă a lui iPhone 14 Pro ar urma să fie disponibilă...

Facilitate distinctivă a lui iPhone 14 Pro ar urma să fie disponibilă pe toate versiunile de iPhone 15

Este de aşteptat ca cea mai notabilă noutate software pe care Apple a lansat-o anul acesta pentru modelele iPhone 14 Pro, Dynamic Island, să ajungă anul viitor pe toate modelele ce vor compune seria iPhone 15, susţine analistul Ross Young.

Dynamic Island este numele dat de Apple pentru noua zonă din jurul bretonului, care-şi schimbă forma pentru a găzdui diverse notificări şi informaţii. Printr-un update viitor, aceasta va afişa şi ceea ce Apple numeşte Live Activities – notificări ale căror informaţii se modifică în timp real, precum estimările pentru livrări sau scorurile meciurilor din sport.

Dincolo de utilitatea adusă, este clar că Dynamic Island a fost gândită şi ca o cale de mascare a bretonului – zona neagră din partea de sus a ecranului, unde sunt găzduite camera foto frontală şi sistemului Face ID.

Dacă într-adevăr toate modelele din seria iPhone 15 vor oferi funcţia Dynamic Island, asta înseamnă automat că toate cele patru vor avea noul breton mai mic, care anul acesta a apărut doar pe modelele Pro de iPhone 14. Dynamic Island a devenit posibilă doar după ce Apple a micşorat bretonul.

Extinderea disponibilităţii Dynamic Island nu ar trebui să fie o mare surpriză. Apple are obiceiul de a veni cu noutăţi mai întâi pentru modelele mai scumpe de iPhone, pentru ca apoi să le implementeze şi pe celelalte modele.

Altfel, bretonul mai mic şi Dynamic Island nu pot fi altceva decât un pas intermediar până când bretonul va dispărea complet. Apple şi ceilalţi producători de smartphone-uri urmăresc să ascundă complet elementele care creează aşa-zisul breton. Acest lucru va fi mai dificil la iPhone, pentru că, spre deosebire de celelalte smartphone-uri, acesta are şi modulul FaceID lângă camera foto frontală.

Ultimele Articole