x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

FAKE NEWS de la ministrul Educației. Care este, de fapt, realitatea

Aproape că nu există apariție media a Ecaterinei Andronescu, de la momentul numirii ei ca ministru în Guvernul Dăncilă, în care aceasta să nu spună cât de îngrijorată este că 55.000, sau 36% dintre elevii de clasa a VIII-a nu au reușit să ia măcar nota 5 la examenul de Evaluare Națională 2018. Edupedu.ro a verificat informațiile susținute de ministru, iar acestea sunt false.

Author: Mihai Voican | Sursa: EDUPEDU | Publicat: 22.01.2019, 8:48

Pe 8 decembrie 2018, la scurt timp după ce fusese numită ministru al Educației, Ecaterina Andronescu a vorbit în cadrul unui eveniment la Politehnică. ”Avem şcoli în care nu ia niciun elev Bacalaureatul sau sunt foarte mulţi elevi care nu iau cinci la Evaluarea din clasa a VIII-a. (…) Lucru care m-a îngrijorat a fost rezultatul elevilor în 2018. 55.000 de elevi nu au luat măcar cinci la Evaluare. Cum putem accepta ca aceşti elevi pot merge mai departe şi pot finaliza liceul când ei nu au luat cinci la Evaluarea din clasa a VIII-a”.

 

În ajunul noului an, pe 30 decembrie 2018, Ecaterina Andronescu spunea într-o emisiune de televiziune următoarele: “Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noştri, şi la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a să avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5,00, nu avem cum să nu tragem un semnal foarte serios de alarmă, ceva trebuie să facem acolo”

 

Articolul integral pe EDUPEDU